ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Κλείνει” ο Εντινγκά

INTIME SPORTS

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντελβέν Εντινγκά με κανονική μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Τι γίνεται με Φινμπόγκασον και Μαρκάνο. Παρουσιάστηκαν τα διαρκείας της νέας περιόδου.

Αρκετές ειδήσεις “έβγαλε” η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο , σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/6) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, αποκάλυψε πως οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται μία ανάσα από την απόκτηση του Ντελβέν Εντινγκά με κανονική μεταγραφή, καθώς απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τη Μονακό.

“Κύριο μέλημά μας για φέτος είναι η διατήρηση του επιτυχημένου κορμού που είχαμε την περσινή χρονιά. Όπως καταλαβαίνετε, το Παγκόσμιο Κύπελλο δημιουργεί μία καθυστέρηση στον μεταγραφικό σχεδιασμό όλων των ομάδων. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κατά την έναρξη της περιόδου θα έχουμε καταλήξει στο 85% του ρόστερ. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί με τα τώρα δεδομένα τα 8/11 της ομάδας μας είναι σταθερά.

Θα σας δώσω και μια είδηση και θα σας αποκαλύψω ότι είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Εντινγκά στον Ολυμπιακό”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρέντζος συμπληρώνοντας πως: “Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία και ποδοσφαιριστές με καριέρα πίσω τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει με τις εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου.

Όποτε χρειάστηκε, έχουν γίνει επεμβάσεις. Η αρχή έγινε με τη μεταγραφή του Ρομπέρτο. Σε κάποιες περιπτώσεις που συζητάμε, έχουν διατεθεί σημαντικά μπάτζετ κι έχουν γίνει υψηλές προτάσεις που αν ευδοκιμήσουν, θα κατατάξουν τις συγκεκριμένες μεταγραφές στις υψηλότερες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Παράλληλα γίνεται και μία σιωπηλή προσπάθεια επέκτασης και ανανέωσης των συμβολαίων των παικτών μας πολύ πριν τη λήξη τους, διατηρώντας έτσι τον κορμό της ομάδας κι αυτές οι κινήσεις θα έπρεπε να λογίζονται ίσως ως μεταγραφές. Όσον αφορά το θέμα των προτάσεων για παίκτες του, ο Ολυμπιακός ουδέποτε δημοσιοποιεί ή διαρρέει προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές του”.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα των πρωταθλητών Ελλάδος, ο κ. Βρέντζος τόνισε πως το βάρος έχει πέσει σε 3-4 καλές προσθήκες στην επιθετική γραμμή, με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον να είναι το πρώτο όνομα που απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Ο Ισλανδός θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά προς το παρόν η ομάδα του, η Χέρενφεν, δεν δίνει το “ΟΚ” στην πρόταση των 7.000.000 ευρώ που έχει δεχθεί από τους Πειραιώτες.

“Για τον Φινμπόγκασον, έχει γίνει μία πολύ σημαντική προσφορά στη Χέρενφέν και στον παίκτη, που είναι πολύ θετικός να έρθει. Έχουν απορριφθεί, όμως, από τη Χέρενφέν”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στην υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι, ενώ όσον αφορά στην απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο, είπε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, αφού ο Ισπανός αμυντικός ανήκει στη Ρουμπίν.

Ο ίδιος θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό και ο πειραϊκός σύλλογος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρηθεί ο Μαρκάνο στο ρόστερ της ομάδας.

“Σχετικά με τον Μαρκάνο, έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τη Ρούμπιν Καζάν σε μεγέθη συμβολαίου που δεν είναι προσεγγίσιμα ή συζητήσιμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, πλην της Ρωσίας. Αυτό καθιστά δύσκολη την περίπτωση, αλλά η επιθυμία του παίκτη είναι να παραμείνει στην ομάδα κι αυτό είναι ένα καλό δείγμα”, ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Βρέντζου που αναφέρθηκε και στο θέμα του Τζόελ Κάμπελ:

“Όσον αφορά τον Κάμπελ, όταν τον αποκτήσαμε πέρυσι, η μεταγραφή του ήρθε μετά από μία σειρά 3 ή 4 άλλων ποδοσφαιριστών και δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή στη μεταγραφή αυτή, την οποία ενδεχομένως θα έδινε ο κόσμος αν είχε έρθει τώρα μετά το Μουντιάλ.

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θέλουμε να έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα μας. Όταν έγινε ο δανεισμός του, είχαμε ζητήσει να μπει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του, κάτι που δεν δέχτηκε η Άρσεναλ. Έγινε μια δεύτερη προσπάθεια στις αρχές του χρόνου, αλλά η Άρσεναλ ήθελε να περιμένει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προτεραιότητά του, όπως έχει πει και ο Αρσέν Βενγκέρ, είναι να παραμείνει στην Άρσεναλ”.

Πάντως, αυτό που θεωρείται δεδομένο, είναι πως προτού ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, το 80% του ρόστερ θα είναι έτοιμο και οι “ερυθρόλευκοι” θα κάνουν απλά κάποιες προσθήκες το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει.

Τέλος, στις τάξεις του Ολυμπιακού επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τις εμφανίσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θυμίζουμε πως στα γήπεδα της Βραζιλίας βρίσκονται οι Σάμαρης, Μανιάτης, Χολέμπας και Μανωλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ