ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Κλείνει Γέστε, που πάει Ζέεφελντ

Κλείνει Γέστε, που πάει Ζέεφελντ
Δευτερόλεπτα πριν πετύχει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Μπιλμπάο εναντίον της Ρεάλ στο Μπερναμπέου (8-5-2010)

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Φραν Γέστε μπαίνει ο Ολυμπιακός, που είναι έτοιμος να πάρει τον προικισμένο μέσο που δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα βάλει οριστικά την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τοπυς Πειραιώτες

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Φραν Γέστε από τον Ολυμπιακό. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο Μπιλμπάο, αλλά πολύ σύντομα (ίσως μέσα στην εβδομάδα) να αρχίζει να ετοιμάζεται ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των "ερυθρολεύκων".

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που γνωρίζει πολύ καλά τον εξαιρετικά προικισμένο από τεχνικές ποδοσφαιρικές αρετές συμπατριώτη του, έχει δώσει το "οκέι" και όπως όλα δείχνουν, η ενδεκάδα του πρωταθλητή θα έχει, του χρόνου, και την βοήθεια του Γέστε.

Ο παίκτης άλλωστε μιλώντας την Πέμπτη στο Sport24.gr είχε εκφράσει την επιθυμία του να παίξει ξανά για τον Βαλβέρδε με τον οποίο συνεργάστηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Γέστε που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Βασλ, προορίζεται για την μεσαία γραμμή και ίσως η απόκτησή του να δείχνει και το πως σχεδιάζει πλέον ο προπονητής του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.

Απ' ό,τι φαίνεται η υπόθεση Σάντσες, αν δεν μπαίνει "στο αρχείο", υποχωρεί σαν προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε ναι μεν έχει υποδείξει τον Κολομβιανό, ως ιδανικό για τη θέση του αμυντικού μέσου, αν όμως η ομάδα δεν μπορεί να τον αποκτήσει πρέπει να προχωρήσει στις εναλλακτικές επιλογές του. Θα στηριχθεί, δηλαδή, στους αμυντικούς μέσους που έχει στη διάθεσή του (Ουρτάδο, Φέισα, Μοδέστο) και θα προσπαθήσει να χωρέσει τον Γέστε στην ίδια ενδεκάδα με τον Ιμπαγάσα.

Οι δυο παίκτες μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά ήδη από πέρσι ο Βαλβέρδε χρησιμοποιούσε τον Ιμπαγάσα από το πίσω μέρος της μεσαίας γραμμής, ώστε να έχει χώρο για να δημιουργήσει. Είναι επίσης λογικό, ο προπονητής του Ολυμπιακού να ζητάει έναν ακόμη παίκτη στο στυλ του Αργεντινού, εν όψει και των υποχρεώσεων της ομάδας που είναι ιδιαίτερα αυξημένες φέτος, λόγω της συμμετοχής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα, πάντως, ο Γέστε ενισχύει σημαντικά την ποιότητα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και απομένει στον προπονητή που τον ξέρει πολύ καλά, πως θα τον "ταιριάξει" με τους υπόλοιπους, που ήδη άρχισαν να ιδρώνουν στο Ζέεφελντ, μετά την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Οι άνθρωποι της διοίκησης βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για την μεταγραφή, καθώς ο Γέστε διευκόλυνε ο ίδιος αρκετά τα πράγματα, αλλάζοντας μάνατζερ καθώς εκπροσωπείται πλέον από τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ, που γνωρίζεται πολύ καλά με τους Πειραιώτες. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τα μισά της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει κλείσει οριστικά ο παίκτης.

TAGS ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ