ΞΑΝΘΗ

"Κλειδί η ηρεμία"

Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας την φανέλα της Ξάνθης

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεν ξεχνάει τις ημέρες που αγωνίζονταν στους "κιτρινόμαυρους" και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Δ" μίλησε για την πρώην του ομάδα και για για την προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.
Μετά την καριέρα του στην ΑΕΚ ο Τζιωρτζόπουλος πήγε στην Κύπρο και στην Ομόνοια. Έξι μήνες μετά επαναπατρίστηκε και στο ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης έμελλε να αντιμετωπίσει την Ένωση στο ματς Κυπέλλου. Έτσι έχει μια πρόσφατη εικόνα των κιτρινόμαυρων και μέσω του "Δ" κλήθηκε να μιλήσει για πρώτη φορά για την φετινή ΑΕΚ. Για τον Σέρα Φερέρ, τους παίκτες που παίζουν πλέον στην θέση του, τον Ριβάλντο, αλλά και την "μάχη" του τίτλου.

"Δεν παίζουν ρόλο τα ντέρμπι"

" Η ΑΕΚ θα παίξει τον τίτλο στα υπόλοιπα 12 ματς εκτός των δύο ντέρμπι. Τα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν δίνουν τον τίτλο. Τα ντέρμπι ποτέ δεν έκριναν τον πρωταθλητή. Το είδαμε και πέρυσι με τον Ολυμπιακό που κέρδισε μόνο ένα ντέρμπι και αυτό με αυτογκόλ… Τα ντέρμπι είναι για τον κόσμο και το γόητρο. Αν κερδίσεις όλα τα υπόλοιπα τότε παίρνεις τον τίτλο. Για αυτό και η ΑΕΚ δεν πρέπει να κάνει πάλι γκέλα όπως κόντρα στον Ηρακλή".

Μάλιστα, στην συνέχεια ο 29χρονος Έλληνας αμυντικός υπογράμμισε για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί αγωνιστικά η Ένωση στην συνέχεια της Σούπερ Λίγκα: " Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να έχει τον τίτλο του φαβορί. Μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα. Το κλειδί είναι να βρει την ηρεμία της. Αν δουλεύει σωστά στις προπονήσεις και είναι ήρεμη, τότε θα το πάρει. Αυτό που δεν έχει μέχρι στιγμής είναι ψυχολογία. Αν το κλίμα μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια είναι ήρεμο και ο κόσμος είναι κοντά, τότε η ΑΕΚ θα το πάρει το πρωτάθλημα. Απαγορεύεται όμως να εφησυχάσει στο ότι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας".

"Δικαίως αποδοκιμάστηκε ο Φερέρ"

Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος υποστηρίζει πως η αντίδραση αυτή είναι δίκαιη και μάλιστα επιχειρηματολογεί μια και έζησε για ένα χρόνο από κοντά τον Δον Λορένσο: " Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο. Είναι ο καλύτερος κριτής. Αν αποδοκιμάζει, τότε καλώς το κάνει. Κάτι δεν του αρέσει και το κάνει. Θεωρώ ότι για τον Σέρα Φερέρ τελείωσε η περίοδος χάριτος. Έχει κάνει λάθη και όλοι πρέπει να κρίνονται. Η ΑΕΚ έχει πλούσιο ρόστερ, αλλά κακή διαχείριση. Και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή.

Αν σε κάποια ματς η ΑΕΚ είχε καλύτερη διαχείριση του ρόστερ της, θα είχε κερδίσει. Και για αυτό φταίει ο Φερέρ. Η ΑΕΚ θέλει ποιοτικές μεταγραφές και όχι ποσοτικές τον Ιανουάριο. Να έρθουν παίκτες που να βοηθήσουν άμεσα. Όχι να έρθουν, έτσι απλά για να λέμε κάναμε μεταγραφές. Τα ντέρμπι η ΑΕΚ τα έχασε λόγω ψυχολογίας. Υπάρχει πρόβλημα στην ΑΕΚ πριν τα ντέρμπι. Ο Φερέρ δεν ξέρει να προετοιμάσει σωστά την ομάδα πριν τα ντέρμπι. Δεν ξέρει να διαχειριστεί σωστά τους παίκτες του και το κλίμα μετά από μια αποτυχία

".

Τι λέει για Αρουαμπαρένα και Λαγό

O Σταύρος Τζιωρτζόπουλος σχολιάζει και τον αντικαταστάτη του στην θέση του τον Ισπανό Μάρτιν Αρουαμπαρένα. Μέχρι στιγμής ο "Βάσκος" δεν έχει ικανοποιήσει και δεν έχει πείσει για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ για να έρθει: " Η εικόνα που έχουμε από τον Αρουαμπαρένα δεν είναι η αναμενόμενη. Δεν έχει αποδώσει αυτά που περιμέναμε σύμφωνα με το όνομα του και τα όσα γνωρίζαμε για αυτόν. Είχε κάνει επτά γεμάτες σεζόν στην Ισπανία και ήταν διεθνής με την Αργεντινή. Όλα αυτά κάτι λένε. Ότι δεν είναι κακός, αλλά για κάποιους λόγους δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στην ΑΕΚ. Παίζει ρόλο και ότι δεν πήρε ανάσα στην αρχή της σεζόν και έπαιζε συνέχεια σε όλα τα ματς.

Όταν δεν έπαιζε καλά έλεγαν ότι φταίει ο Ζούλιο Σέζαρ που δεν γυρνάει πίσω να τον βοηθήσει στην άμυνα. Όταν έπαιζα εγώ με τον Ζούλιο έφταιγα μόνο εγώ. Όλα αυτά κάτι λένε για την ΑΕΚ…"

ήταν το σχόλιο του 29χρονου αριστερού μπακ για τον Αργεντίνο και συνέχισε μιλώντας και για τον έτερο παίκτη που καλύπτει την θέση, Παναγιώτη Λαγό: " Ο Παναγιώτης θέλει τον χρόνο του. Για να βρει τα πατήματα του. Στην καριέρα του ποτέ δεν ήταν κλασικό αριστερό μπακ και είναι λάθος ότι στην ΑΕΚ τον χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής μόνο εκεί. Δεν είναι η θέση του. Είναι πιο επιθετικός παίκτης και η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί το τι μπορεί να κάνει ο Λαγός. Αυτό είναι θέμα του Φερέρ".

"Δεν συζητάμε καν αν πρέπει να μείνει ο Μπλάνκο"

" Για τον Μπλάνκο μιλούν οι αριθμοί. Έχει πετύχει 11 γκολ και ο πρώτος σκόρερ έχει 13. Αυτό κάτι λέει. Το παιδί ήρθε για να βάζει γκολ και αυτό κάνει. Και πολύ καλά μάλιστα. Άρα το αν θα μείνει δεν πρέπει καν να το συζητάμε. Τώρα για τα χρήματα που πρέπει να δώσει η ΑΕΚ στην ομάδα του για να τον αγοράσει, είναι θέμα της διοίκησης της διοίκησης".

"Ο Ριβάλντο θα είναι ακόμα καλύτερος"

Ο 29χρονος Έλληνας αμυντικός δεν πρόλαβε τον "Ρίμπο" στην Ένωση, αλλά μιλώντας για αυτόν δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην παγκόσμια κλάση του. Όσον αφορά το αν ο Ριβάλντο έχει προσφέρει στην ΑΕΚ απαντά " Και ναι και όχι. Είναι ματς που ο Ριβάλντο βοηθά και σε άλλα που κόβει την ομάδα στην μέση. Όταν η ΑΕΚ χρειάζεται γρήγορο ρυθμό, ο Ριβάλντο δεν μπορεί να την βοηθήσει. Αλλά είναι παίκτης τέτοιας κλάσης που με μια πάσα, μια ενέργεια, ένα φάουλ αλλάζει όλα τα δεδομένα ενός αγώνα. Δεν είναι τυχαίος και δεν έχει κάνει τίποτα τυχαία στην καριέρα του. Από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα καλύτερος διότι έχει λύσσα για να αποδείξει πολλά πράγματα σε αυτούς που τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό".






















TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ