ΕΛΛΑΔΑ

Κλάτενμπεργκ: "Οι κατηγορίες για ρατσισμό θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη ζωή μου"

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αγώνα της Premier League το 2016
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αγώνα της Premier League το 2016 © 2016 AP PHOTO/RUI VIEIRA, FILE

Ο Μαρκ Κλάτεντμπεργκ αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του στο ντέρμπι του 2012 ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από τους Μίκελ και Ντι Ματέο με τον πρώτο να τον κατηγορεί για ρατσισμό.

Δίχως αμφιβολία ένας από τους αγώνες που σημάδεψαν την καριέρα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2012.

Οι κόκκινοι είχαν πάρει τη νίκη με τους παίκτες της Τσέλσι να επιτίθενται μετά το τέλος του αγώνα στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Ο λόγος; Ο Όμπι Μίκελ τον κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση και μετά τη λήξη της αναμέτρησης του επιτέθηκε.

Ο Κλάτενμπεργκ αθωώθηκε από τις κατηγορίες, ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο έχει τη δική του θέση στην αυτοβιογραφία του η οποία κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.

"Οι κατηγορίες για ρατσισμό θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη ζωή μου. Ο Ομπι Μίκελ ξέσπασε. Μπορώ να δω την οργή στα μάτια του. Ο προπονητής της Τσέσλι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, τον κρατάνε. Ο Μίκελ είναι εκτός ελέγχου, προσπαθεί να με πιάσει. Θα σου σπάσω τα πόδια, φωνάζει. Ένας τύπος ασφαλείας ασχολείται με τον Μίκελ, τον απομακρύνει. Αυτό δεν είναι εύκολο, ο Μίκελ είναι δυνατός. Με χτύπησαν προς τα πίσω. Προσπαθώ απλώς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Επιτέλους φέυγει. Τι στο διάολο μόλις συνέβη;

Ο Ντι Ματέο επέστρεψε τελικά στο δωμάτιό μου. Όπως κι εγώ, έτρεμε. Μου έδωσε την εντύπωση ότι η Τσέλσι ανησυχούσε για το τι επρόκειτο να συμπεριλάβω στην έκθεσή μου" αναφέρει το σχετικό απόσπασμα..

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ