ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλάτενμπεργκ: "Οι κάμερες σώματος στους διαιτητές μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς"

Ο Κλάτενμπεργκ στην υπογραφή του ως νέος πρόεδρος της ΚΕΔ
Ο Κλάτενμπεργκ στην υπογραφή του ως νέος πρόεδρος της ΚΕΔ INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με συνέντευξή του στο BBC τόνισε πως κάμερες στα σώματα διαιτητών μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς από ποδοσφαιριστές, προπονητές και γονείς.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε στο BBC Radio 4 για το ζήτημα επιθέσεων σε διαιτητές. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξέφρασε την άποψη του πως οι διαιτητές θα έπρεπε να φορούν κάμερες σώματος, προκειμένου να αποτρέπονται επιθέσεις και εκφοβισμοί από προπονητές, γονείς και παίκτες. Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει προστασία στους διαιτητές.

"Είναι πολύ πολύ δύσκολο, εκτός αν οι διαιτητές έχουν προστασία. Με τις κάμερες σώματος, όταν τούς γίνεται μία επίθεση ή βλέπουν μία απειλή, μπορούν να παραδίδουν το υλικό στην αστυνομία και να γίνεται δίωξη. Υπάρχουν πολλοί προπονητές στη Μεγάλη Βρετανία που τα παρατούν εξαιτίας αυτού του λόγου. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται επίθεση" σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ.

Με αφορμή λεκτικές επιθέσεις σε ανήλικους διαιτητές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαιτητών, Πολ Φιλντ, αναφέρθηκε στην πρόταση του Κλάτενμπεργκ τονίζοντας πως δεν μπορούν οι κάμερες να λύσουν τα πάντα.

"Έχει κάποια πλεονεκτήματα και ποτέ μην λες ποτέ. Πριν από λίγα χρόνια που είπαν ότι θα έχουμε VAR και τελικά έχουμε. Πρέπει να λύσουμε κάποια πρωτόκολλα. Μου έκαναν επίθεση τρεις φορές. Επίσης, όμως θα ήταν σωστό να περπατάω με κάμερα σώματος σε αποδυτήρια αγώνα Κ18;" σχολίασε ο Φιλντ υποστηρίζωντας πως η FA πρέπει να λάβει δράση απέναντι στις επιθέσεις σε διαιτητές.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ