ΑΕΚ

Κλαμπ Μπριζ - ΑΕΚ 2-1: Επιστρέφει με ήττα στην Αθήνα η Ένωση

Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν εκείνος που προκάλεσε το αυτογκόλ της Μπριζ στη φιλική ήττα της ΑΕΚ
Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν εκείνος που προκάλεσε το αυτογκόλ της Μπριζ στη φιλική ήττα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Κλαμπ Μπριζ με 2-1 στην τελευταία της φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της σε Ολλανδία και Βέλγιο. Ντε Κέτελερ και Πέρες οι σκόρερ για την Μπριζ, με αυτογκόλ του Μίτροβιτς ισοφάρισε η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, στην τελευταία φιλική αναμέτρηση της Ένωσης, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της, με την Ένωση να γνωρίζει την ήττα με 2-1. Ντε Κέτελερ και Πέρες οι σκόρερ της Κλαμπ Μπριζ, με την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να ισοφαρίζει προσωρινά με αυτογκόλ του Μίτροβιτς, έπειτα από ασίστ του Αλμπάνη.

Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Τσιντώτας. Η τετράδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Μπακάκη, Τζαβέλλα, Νεντελτσιάρου, Λόπες. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σιμάνσκι και Σάκχοφ.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβαλε τον Αλμπάνη, δεξιά αγωνίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ πίσω από τον Ανσαριφάρντ, τοποθετήθηκε ο Τάνκοβιτς με τον Μάνταλο να μπαίνει στον πάγκο.

Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμέν άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντοστ έπιασε την κεφαλιά πάσα από το πρώτο δοκάρι και ο Ντε Κέτελερ με κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα, όντας αφύλαχτος.

Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες με την Μπριζ να κυριαρχεί στο γήπεδο στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Ωστόσο μετά το 15' η ΑΕΚ ισορρόπησε και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Στο 18' ο Ανσαριφάρντ απείλησε εντός περιοχής έπειτα από πάσα του Σιμάνσκι, ωστόσο ο Λάμενς του έκλεισε το οπτικό πεδίο και του στέρησε το γκολ, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 22' ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Ανσαριφάρντ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λάμενς.

Στο 29' η Κλαμπ Μπριζ έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως η προσπάθεια του Οκερέκε κόπηκε από τον Τζαβέλλα, ενώ ο Ντε Κέτελερ, που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν από πλευράς ΑΕΚ. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, με τον Αλμπάνη να υποδέχεται όμορφα την πάσα του Τάνκοβιτς, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κόπηκε από τον Μίτροβιτς στο 35ο λεπτό.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Λάμενς. Στο 53' ο Ντε Κέτελερ επιχείρησε το σουτ έπειτα από κακή απομάκρυνση του Τζαβέλλα, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 57' η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ανσαριφάρντ έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή των Βέλγων και μοίρασε στον Λόπες. Αυτός τροφοδότησε τον Αλμπάνη στην περιοχή και αυτός με γύρισμα από τα αριστερά εντός της περιοχής, την έστειλε προς την μικρή περιοχή, με τον Μίτροβιτς να βάζει αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα.

Επτά λεπτά μετά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επιχείρησε να πετύχει την ολική ανατροπή, ωστόσο ο Λάμενς του είπε όχι, παραχωρώντας κόρνερ.

Από αυτό το σημείο και μέχρι το 80' ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, λόγω των συνεχόμενων αλλαγών από τους δύο προπονητές. Οι δύο ομάδες είχαν κατά διαστήματα στην κατοχή τους την μπάλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στις δύο εστίες.

Οι Βέλγοι μετά το 80' ανέβασαν ρυθμούς και στο 81΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν με έμμεσο, έπειτα από λάθος του Τσιντώτα, ωστόσο η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το 2-1 στο 86'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, οι παίκτες της ΑΕΚ απομάκρυναν την μπάλα, ωστόσο ο Φαν Ντε Κέιμπους την πήρε στην κατοχή του. Αυτός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντανιέλ Πέρες την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά, με τον Σάκχοφ να χάνει το μαρκάρισμά του. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Μπριζ: Λάμενς, Κοσουνού, Λανγκ, Μίτροβιτς, Ρίκα, Οκερέκε, Φόρμερ, Βαν Ντερ Μπρεμπτ, Ντοστ, Μέχελε, Ντε Κέτελερ. Αγωνίστηκαν και οι Ριτς, Μπάτζι, Πέρες, Ντε Κάιπερ, Μπάμπα, Μάτα, Μόντελε, Φαν Ντε Κέιμπους.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (72' Ραντόνια) Νεντελτσιάρου (72' Σβάρνας) Τζαβέλλας, Λόπες (61' Μιτάι) Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (68' Μαχαίρας) Τάνκοβιτς (65' Σαμπανάτζοβιτς) Αλμπάνης (68' Νταντσένκο) Ανσαριφάρντ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ