ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: Έβγαλε την υποχρέωση και προκρίθηκε στους "8" η Ένωση

Ο Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κηφισιά
Ο Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κηφισιά INTIME

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κηφισιά στο Μιχάλης Κρητικόπουλος και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο ευρύ 4-0 του πρώτου αγώνα. Τα γκολ για τις δύο ομάδες πέτυχαν ο Λιβάι Γκαρσία στο 55ο λεπτό και ο Τετέι στο 73', με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και να δημιουργούν ευκαιρίες ανά διαστήματα.

Η Κηφισιά υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των επαναληπτικών της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, σε ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση είχε νικήσει με 4-0.

Το εύρος της νίκης της ΑΕΚ βοήθησε τις δύο ομάδες να παίξουν πιο απελευθερωμένα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η Κηφισιά τα πήγε αρκετά καλά, με την ομάδα της Super League 2 να απολαμβάνει το παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τους Μουστακόπουλο και Λάτσι να παίζουν για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 55ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Αντωνόπουλου, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είδε την μπάλα να του στρώνεται και έκανε το έκανε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Ο Αντωνόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, έχοντας μερίδιο ευθύνης.

Η Κηφισιά απάντησε στο 73ο λεπτό με τον Τετέι. Ο επιθετικός της Κηφισιάς έφυγε στην πλάτη του Λάτσι, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Αγγελόπουλου, απέφυγε και τον Τσιντώτα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Το ματς

Η Ένωση παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, με τον Μουστακόπουλο να πραγματοποιεί ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, ενώ η Κηφισιά αγωνίστηκε σε σχηματισμό 4-3-3.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σύμμαχός τους σε αυτό.

Πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε από τους γηπεδούχους. Ο Κρητικός βρέθηκε σε θέση βολής στο 9' μέσα στην περιοχή, ωστόσο το τακουνάκι που εξαπέλυσε δεν ήταν το ιδανικότερο. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά μετά, ωστόσο το σουτ του Γέβτιτς, έπειτα από ασίστ του Λε Ταλέκ πέρασε άουτ.

Σταδιακά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έπαιζε καλύτερα, ωστόσο ο Αντωνόπουλος κράτησε την εστία του, όσο χρειάστηκε. Η κεφαλιά του Κρητικού στο 19' και το σουτ του Πρίτσα από το ύψος της περιοχής δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τσιντώτα, επεμβαίνοντας μόνο στην δεύτερη τελική, καθώς η πρώτη κατέληξε άουτ.

Ο Ανσαριφάρντ έφτασε πιο κοντά απ' όλους στο να βρει δίχτυα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες της Ένωσης αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα στο 30ο λεπτό, τελικός αποδέκτης ο Ιρανός φορ μέσα στην περιοχή, αυτός επιχείρησε το τακουνάκι, με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει με διπλή επέμβαση.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τάνκοβιτς με όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση. Η Ένωση κατάφερε να βρει γκολ στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός απείλησε για μια ακόμα φορά τρία λεπτά μετά, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Μετά το γκολ του Λιβάι, η Κηφισιά αντέδρασε και έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο το σουτ του Καλλέργη, έπειτα από ωραία ενέργεια με την οποία απέφυγε τον Σβάρνα, κατέληξε άουτ.

Στο 67' ο Μοχαμάντι πάτησε περιοχή, ο Λιβάι Γκαρσία είδε την κίνησή του και του έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, με τον Ιρανό μπακ να εξαπολύει το σουτ και τον Αντωνόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η ισοφάριση της Κηφισιάς δεν άλλαξε το μοτίβο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές τελικές στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Αντωνόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία του, με την μπάλα να πηγαίνει κόρνερ.

Τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν για την Κηφισιά στο 90ο λεπτό. Ο Τετέι απέφυγε τον Λάτσι με υπέροχη ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Τσιντώτα να απομακρύνει σε κόρνερ. Τελευταία τελική στο παιχνίδι ήταν ένα ωραίο σουτ του Ρότα που κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αντωνόπουλου.

Κηφισιά: Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Μκρτσιαν, Γκότοβος, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (82' Παυλάκης), Πρίτσας (66' Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58' Καλλέργης), Καραγκούνης (58' Φερέιρα), Κρητικός (66' Τετέι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Μήτογλου (58' Λάτσι), Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς (83' Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (66' Τσούμπερ), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.

Αποτελέσματα των ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ