ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ

Κιάερ για το περιστατικό με τον Έρικσεν: Δεν θέλω να με λένε ήρωα, έκανα απλά αυτό που έπρεπε"

Ο Σίμον Κιάερ με την φανέλα της Εθνικής Δανίας
Ο Σίμον Κιάερ με την φανέλα της Εθνικής Δανίας 2021 LAURENCE GRIFFITHS/ AP PHOTO

Για το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2020 μίλησε σε ιταλική εφημερίδα ο Κρίστιαν Κιάερ που έσπευσε στο πλευρό του συμπαίκτη του.

Ο χρόνος σταμάτησε τη στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο ματς του Euro 2020 ανάμεσα στην Δανία και την Φινλανδία. Ο συμπαίκτης του στην Εθνική και κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, Κρίστιαν Κιάερ ήταν από τα άτομα που έτρεξαν να βοηθήσουν τον Έρικσεν και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ήρωας για την ψυχραιμία που έδειξε και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera", ο Κιάερ παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν ήρωα για την βοήθεια που πρόσφερε στον συμπαίκτη του και πως έκανε απλά αυτό που θα έκανε και στην περίπτωση που ήταν κάποιος αντίπαλος, αυτό που έπρεπε.

Οι παίκτες της Δανίας γύρω από τον Έρικσεν στον αγώνα με τη Φινλανδία
Οι παίκτες της Δανίας γύρω από τον Έρικσεν στον αγώνα με τη Φινλανδία WOLFGANG RATTAY/POOL VIA AP

"Δεν θέλω να με λένε ήρωα. Έκανα απλώς αυτό που έπρεπε να κάνω, χωρίς να το σκέφτομαι, όπως θα το έκανε κάποιος άλλος. Ήταν μια ιστορική μέρα για όλους εμάς τους Δανούς. Ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο σπίτι μας. Τότε συνέβη αυτό που έγινε. Είχα την ετοιμότητα να παραμείνω διαυγής, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου.

Ο Κιάερ στάθηκε στην κινητοποίηση όλης της ομάδας στο να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους ενώ παραδέχθηκε πως ακολούθησε το ένστικτό τους και πως ήταν η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο.

Η σύζυγος του Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας  με τη Φινλανδία για το Euro 2020
Η σύζυγος του Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020 © 2021 STUART FRANKLIN/ASSOCIATED PRESS

Ήταν μια ομαδική προσπάθεια, προφανώς θα κάναμε το ίδιο αν ήταν αντίπαλος. Αυτό είναι όλο. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Κρίστιαν είναι καλά τώρα. Μόνο αυτό είναι σημαντικό. Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Το ένστικτο με καθοδήγησε και έκανα αυτό που έπρεπε, αυτόματα. Ηταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, ελπίζω να είναι και η τελευταία".

Οι γιατροί οδηγούν τον Κρίστιαν Έρικσεν με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου στο Parken Stadium στο Δανία - Φινλανδίας.
Οι γιατροί οδηγούν τον Κρίστιαν Έρικσεν με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου στο Parken Stadium © 2021 WOLFGANG RATTAY/ASSOCIATED PRESS


TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ