EURO 2020

Κέιν: "Θα είναι αποτυχία αν δεν κερδίσω τρόπαιο με την Αγγλία"

Ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα με την Αυστρία στο "Ρίβερσαϊντ", Μίντλεσμπρο | Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021
Ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα με την Αυστρία στο "Ρίβερσαϊντ", Μίντλεσμπρο | Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 © 2021 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Χάρι Κέιν χαρακτήρισε "αποτυχία" τη μη κατάκτηση ενός τροπαίου με την εθνική Αγγλίας όσο θα είναι ο ίδιος διεθνής, βάζοντας ψηλά τον πήχη για το Euro 2020.

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, μίλησε στην Evening Standard ενόψει της συμμετοχής των "τριών λιονταριών" στο Euro 2020 και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, τόσο για το συγκεκριμένο τουρνουά, όσο και για τα επόμενα στα οποία θα συμμετάσχει.

Ο 27χρονος επιθετικός ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που η πατρίδα του ψάχνει από το 1966, όταν διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το κατέκτησε στον τελικό με τη Γερμανία χάρη στο γκολ "φάντασμα" του Τζεφ Χαρστ. Έκτοτε, οι Άγγλοι δεν έχουν αγωνιστεί σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης, ενώ πρόσφατα βρέθηκαν στην 4η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και στην 3η θέση του Nations League 2018-2019.

"Η μητέρα μου, ελπίζω να μην την πειράξει που θα αποκαλύψω την ηλικία της, γεννήθηκε το 1966. Ο πατέρας μου το 1964, οπότε ήταν 2 ετών όταν η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πολύ παλιά αυτό και επαφίεται σε μας να το διορθώσουμε. Νομίζω πως αν τελειώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής χωρίς να κερδίσω σημαντικό τρόπαιο με την Αγγλία, θα το θεωρήσω αποτυχία. Αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα προοδεύουμε, έχουμε περιθώριο να βελτιωθούμε, αλλά αυτός είναι ο στόχος και νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε", δήλωσε αρχικά ο επιθετικός της Τότεναμ.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα φαβορί του φετινού τουρνουά και εν δυνάμει αντιπάλους της Αγγλίας για το τρόπαιο: "Υπάρχουν αρκετές προσδοκίες, αλλά υπάρχει και μεγάλη πίστη. Γνωρίζω αυτούς τους παίκτες και αισθάνομαι ότι είμαστε έτοιμοι για όλα. Υπάρχουν ορισμένες σπουδαίες ομάδες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και για να το κατακτήσουμε, πρέπει να νικήσουμε ορισμένες απ' αυτές. Αυτή είναι η πρόκληση. Σίγουρα, όμως, καμία απ' αυτές τις ομάδες θα θέλει να μας αντιμετωπίσει. Αρκετοί από τους καλύτερους παίκτες τους αγωνίζονται εναντίον μας κάθε εβδομάδα. Γνωρίζουν ότι είμαστε σκληρός αντίπαλος για όλους τους".

Η Αγγλία βρίσκεται στον 4ο όμιλο του Euro 2020, μαζί με Κροατία, Σκωτία και Τσεχία, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις της στο "Γουέμπλεϊ" κόντρα στους φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροάτες, την Κυριακή 13 Ιουνίου.

TAGS EURO 2020 ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ