ΤΟΤΕΝΑΜ

Ο Κέιν θα κοστίσει τουλάχιστον 265.000.000 στο Μάντσεστερ

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει με τη φανέλα της Τότεναμ το γκολ του κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Premier League
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει με τη φανέλα της Τότεναμ το γκολ του κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Premier League Ⓒ 2021 STU FORSTER/ASSOCIATED PRESS

Η ομάδα που θα αγοράσει τον Χάρι Κέιν εφόσον τον πουλήσει η Τότεναμ, είτε λέγεται Μάντσεστερ Σίτι είτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της πάνω από 265.000.000 ευρώ για το deal.

Ο Χάρι Κέιν ζήτησε μεταγραφή από την Τότεναμ και παρότι ο σύλλογος ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ζήτημα μέχρι το τέλος της σεζόν, οι διεργασίες έχουν αρχίσει ήδη και εντός ομάδας και εκτός. Τα αγγλικά ΜΜΕ βρήκαν άμεσα τις πρώτες ενδιαφερόμενες ομάδες, αμφότερες εδρεύουν στο Μάντσεστερ και καμία από τις δύο δεν διαθέτει σέντερ φορ του επιπέδου του Άγγλου.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει τρόπο να αγωνίζεται χωρίς επιθετικό τους τελευταίους μήνες, με τον Σέρχιο Αγκουέρο και τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να παρακολουθούν από τον πάγκο και μάλιστα τον Αργεντινό να αποχωρεί το καλοκαίρι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει την εμπειρία του Έντινσον Καβάνι, ωστόσο δεν τον προορίζει για βασικό και αναντικατάστατο τη νέα σεζόν και θεωρεί τον Μάρκους Ράσφορντ περιφερειακό.

Ο Κέιν δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα 3 χρόνια και γι' αυτό η Τότεναμ αναμένεται να ζητήσει πολλά χρήματα από τις δύο ομάδες με τη μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια στο Νησί για να πουλήσει τον ηγέτη της. Η Sun κάνει λόγο για ένα ποσό της τάξης των 175.000.000 ευρώ, που αυτομάτως θα καταστήσει τον 27χρονο Άγγλο δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πίσω μόνο από εκείνη του Νεϊμάρ των 222.000.000.

Ακριβά αναμένεται να πληρώσουν και τον ίδιο τον παίκτη οι ομάδες του Μάντσεστερ, αν θέλουν να κάνουν δικό τους τον κορυφαίο εν ενεργεία σκόρερ της κατηγορίας με 165 γκολ, αν φύγει από Αγγλία ο Αγκουέρο (182 τέρματα). Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πρόταση και των δύο συλλόγων θα αφορά 5ετές συμβόλαιο και το συνολικό ποσό που ακούγεται ξεπερνάει τα 90.000.000, περίπου 18.000.000 ετησίως.

Ο Κέιν βρίσκεται στην Τότεναμ από το 2004 και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2009, έχοντας αγωνιστεί δανεικός σε Λέιτον, Μίλγουολ, Νόριτς και Λέστερ. Στους Λονδρέζους έχει αγωνιστεί 334 φορές και έχει πετύχει 220 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την εθνική Αγγλίας, της οποίας είναι αρχηγός, έχει 53 αγώνες και 34 γκολ. Ως εκ τούτου, αν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ επιδιώξουν όντως την απόκτησή του, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να δικαιολογήσουν αυτές τις δαπάνες.

Photo Credits: © 2021 Stu Forster/Associated Press

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ