EURO

Καζακστάν - Σλοβενία 1-2: Τρίποντο με ανατροπή στην πρεμιέρα των προκριματικών, ασίστ από Τσέριν

Καζακστάν - Σλοβενία 1-2: Τρίποντο με ανατροπή στην πρεμιέρα των προκριματικών, ασίστ από Τσέριν
@2023 STAS FILIPPOV/AP IMAGES

Η Σλοβενία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 24ο λεπτό όμως απέδρασε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα του Καζακστάν, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024. Βασικοί οι Τσέριν (έβγαλε ασίστ) και Βέρμπιτς.

Ποδαρικό με το δεξί στην προκριματική φάση του Euro 2024 έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (23/03) η εθνική Σλοβενίας, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Καζακστάν, μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1 σε ματς για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Το πρώτο μέρος βρήκε τους Καζάκους να προηγούνται στο 24ο λεπτό με εντυπωσιακή κεφαλιά του Σαμορόντοφ μετά από σέντρα του Βορογκοσκίγι από τα αριστερά, για να ακολουθήσει όμως αντεπίθεση διαρκείας από τους Σλοβένους στο δεύτερο μέρος που είχε και άρωμα... Παναθηναϊκού.

Στο 47ο λεπτό ο Τσέριν (έπαιξε σε όλο το ματς, με τον Βέρμπιτς να είναι και εκείνος βασικός και να γίνεται αλλαγή στο 70') εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπρέκαλο πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους γηπεδούχους, σκοράροντας και εκείνος με κοντινή δυνατή κεφαλιά, για να έρθει η ανατροπή σε ένα χρονικό σημείο που το ματς έμπαινε στην τελική του ευθεία.

Συγκεκριμένα στο 78', με τον Στογιάνοβιτς να βγάζει μπαλιά ακριβείας και τον Βιπότνικ να πιάνει υπέροχο σουτ με το αριστερό στην κίνηση εντός περιοχής, για να εκτελέσει τον αντίπαλο κίπερ και να χαρίσει το τρίποντο στους Σλοβένους.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 8ου ομίλου

  • Καζακστάν - Σλοβενία 1-2 (24' Σαμορόντοφ / 47' Μπρέκαλο, 78' Βιπότνικ)
  • 23/03 21:45 Δανία - Φινλανδία
  • 23/03 21:45 Σαν Μαρίνο - Βόρεια Ιρλανδία

Η βαθμολογία

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ