ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καθησυχαστικός παρά τον κορονοϊό ο πρόεδρος της CAF: "Θα έχουμε ένα υπέροχο Κόπα Άφρικα"

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αφρικής, Πατρίσε Μοτσέπε
Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αφρικής, Πατρίσε Μοτσέπε @2021 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η εξάπλωση της πανδημίας στην Αφρική έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες (και) στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ενόψει Κόπα Άφρικα, με τον πρόεδρο της CAF να ξεκαθαρίζει πάντως ότι κατά 95% η τελική φάση του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τα κρούσματα της νέας παραλλαγής B.1.1.529 που εντοπίστηκε αρχικά στη Μποτσουάνα έχουν δημιουργήσει μία ολοένα αυξανόμενη ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με επιτροπή εμπειρογνωμόνων να ολοκληρώνει μάλιστα την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να επιβληθεί αυστηρό υγειονομικό πλαίσιο για τους ταξιδιώτες από τη νότια Αφρική.

"Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ γρήγορα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να επιβραδύνουμε την μετάδοση αυτής της παραλλαγής", δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα να αρχίζουν σιγά σιγά να εκφράζουν φόβους για το κατά πόσο θα μπορέσει τελικά να διεξαχθεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στην ανατολή του 2022.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση της "Μαύρης Ηπείρου" σε εθνικό επίπεδο είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 24 εθνικών ομάδων, με τον πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αφρικής, Πατρίσε Μοτσέπε, να είναι πάντως καθησυχαστικός όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση:

"Το Καμερούν είναι κατά 95% έτοιμο. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε ένα υπέροχο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν τον Ιανουάριο. Το πάθος που είδα στο Καμερούν για να φιλοξενήσει αυτό το τουρνουά, δεν το έχω δει κάπου αλλού", ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της CAF, ο οποίος μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία μίας Super League στην Αφρική.

Μίας διοργάνωσης δηλαδή που θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι στην αφρικανική ήπειρο, όπως γίνεται δηλαδή σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και Ασία, με τον Μοτσέπε να μη δίνει ωστόσο στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το εγχείρημα.

"Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση που θα ωφελήσει το αφρικανικό ποδόσφαιρο και θα βελτιώσει την ποιότητά του, αλλά και η οποία θα φέρει χρήματα τόσο στους συλλόγους όσο και στις χώρες που θα πάρουν μέρος αλλά και σε αυτές που δεν συμμετέχουν".

Σημειώνεται πως ο πρώτος που έριξε στο τραπέζι την ιδέα για τη δημιουργία μίας African Super League ήταν το 2019 ο Τζάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να υποστηρίζει πως το ιδανικό θα ήταν η παρουσία 20 μόνιμων ομάδων, στις οποιές θα προστίθενται και κάποιες ακόμα μέσω της διαδικασίας των play offs.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ