EURO

Καταγγελίες Χόιλουντ για παίκτες του Σαν Μαρίνο: "Άκουγα να λένε ότι θέλουν να με συντρίψουν"

Ο Ράσμους Χόιλουν στον αγώνα της Δανίας με το Σαν Μαρίνο
Ο Ράσμους Χόιλουν στον αγώνα της Δανίας με το Σαν Μαρίνο © 2023 FELICE CALABRO / AP IMAGES

Ο Ράσμους Χόιλουντ κατήγγειλε τους παίκτες του Σαν Μαρίνο ότι ήθελαν να τον τραυματίσουν στην αναμέτρηση με τη Δανία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Ράσμους Χόιλουντ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρόσωπο του οποίου ο Έρικ Τεν Χαχ είδε το καλοκαίρι του 2023 τον επιθετικό που θα ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και με τις θέσεις που ξέρει να παίρνει στην περιοχή θα πετύχει τα εύκολα γκολ που τόσο έλειψαν πέρυσι από τους "Κόκκινους Διαβόλους".

Σημαντική ήταν η παρουσία του και στον αγώνα με το Σαν Μαρίνο, αφού με το γκολ του βοήθησε τη Δανία να πάρει το διπλό. Στο φινάλε του αγώνα ωστόσο, κατηγόρησε τους παίκτες των γηπεδούχων ότι ήθελαν να τον τραυματίσουν.

"Καταλαβαίνω ιταλικά και άκουγα πολλούς από αυτούς να τρέχουν και να μου λένε άσχημα πράγματα, ότι ήθελαν να με συντρίψουν. Επίσης με έσπρωχναν και με χτυπούσαν, ενώ με έπιαναν πολύ δυνατά".

Νιώθω ότι με στόχευσαν. Όταν σκοράραμε, μου έδειξαν τη σημαία και προφανώς δεν μπορούσαν να το χειριστούν και μετά άρχισαν να πιέζουν. Νομίζω ότι είναι απίστευτη ασέβεια", είπε ο 20χρονος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε αυτόν και τον Έρλινγκ Χάλαντ. Χωρίς να το θέλει η σύγκριση ανάμεσα σε αυτόν και τον σταρ της Μάντσεστερ Σίτι είναι αναπόφευκτη. Σκανδιναβοί κι οι δύο, επιθετικοί, τους χωρίζουν 2,5 χρόνια και παίκτες των δύο μεγάλων αντίπαλων του Μάντσεστερ.

Προς διαχώριση της θέσης του και της άτυπης σύγκρισης που γίνεται μεταξύ των δύο, ο Χόιλουντ απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε: "Καλύτερα να μην συγκρίνομαι με τον Χάλαντ, είναι μια κλάση από μόνος του. Ελπίζω μια μέρα να φτάσω το επίπεδό του, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς. Ο Έρλινγκ είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, εάν όχι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής".

Ο Δανός έχει ξεκινήσει τη χρονιά με 12 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ με την αγγλική ομάδα και την εθνική του, τη στιγμή που ο Έρλινγκ Χάλαντ συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρυσι, έχοντας σε 15 εμφανίσεις 11 γκολ και 2 τελικές πάσες.

TAGS EURO ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ