Κασάνο: “Ο Αλέγκρι κατέστρεψε φέτος την Μίλαν, πρέπει να πάει στους ροσονέρι ο Κόντε”

Η Μίλαν κινδυνεύει να μείνει εκτός Champions League παλεύοντας με τις Ρόμα και Κόμο για το 4ο και τελευταίο εισιτήριο από την Ιταλία και ο Αντόνιο Κασάνο έριξε τα βέλη του προς τους Μάσιμο Αλέγκρι και Ίλι Τάρε, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα άσχημα αποτελέσματα. Πρότεινε δε στους ροσονέρι να επιλέξουν τον Αντόνιο Κόντε για επόμενο προπονητή τους.
Μάσιμο Αλέγκρι φύγε, Αντόνιο Κόντε έλα… Αυτό ήταν το επιμύθιο των τελευταίων δηλώσεων του Αντόνιο Κασάνο με τις οποίες έβαλε φωτιά στο στρατόπεδο της πρώην ομάδας του για ακόμη μία φορά, με τον Ιταλό παλαίμαχο στράικερ να κατηγορεί τον Αλέγκρι για τη φετινή πορεία της Μίλαν και να συμβουλεύει τον σύλλογο να δώσει τη σκυτάλη στον Κόντε ενόψει της νέας σεζόν.
“Ο Κόντε πέτυχε ένα θαύμα πέρυσι με την Νάπολι αλλά μετά από δύο χρόνια είναι δύσκολο να μείνει στον ίδιο σύλλογο. Για μένα πρέπει να φύγει. Πού να πάει; Στην Μίλαν. Θα γινόταν ο πρώτος προπονητής που θα έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα με τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους.
Εάν η Μίλαν θέλει να γίνουν σωστά τα πράγματα, ο Κόντε είναι τέλειος. Σε αντίθεση με τον Αλέγκρι, πουλάει τον εαυτό του μέσα από τα αποτελέσματα που φέρνει στο χορτάρι και δεν τον ενδιαφέρει ο Τύπος.
Αφήνει το ποδόσφαιρο να μιλάει για εκείνον. Ο Κόντε είναι ένας από τους λίγους προπονητές ο οποίος, αν γίνει διαθέσιμος, μπορεί να πάει όπου θέλει. Υπάρχουν μόνο τρεις ή τέσσερις σαν εκείνον”, ήταν τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον προπονητή της Νάπολι, για να ακολουθήσει ένα ξέσπασμα του “Φανταντόνιο” κατά των Αλέγκρι και Τάρε.
“Ο Αλέγκρι κατέστρεψε φέτος την Μίλαν και η ευθύνη ανήκει επίσης στον Τάρε, που έφτασε στον σύλλογο με την ετικέτα του σωτήρα του έθνους. Και ξέρετε τι έσωσε; Τίποτα. Είδα το πανό που έγραφε “Φουρλάνι έξω” (σ.σ. το σήκωσαν οι οπαδοί της Μίλαν κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Αταλάντα με αποδέκτη τον CEO του συλλόγου) και αναρωτήθηκα: εάν δεν έχεις ιδέες, εάν παίζεις άσχημα και κάνεις λάθη στις μεταγραφές, ποιο είναι το λάθος του Φουρλάνι;
Ήμουν ένας από τους πρώτους που έκαναν κριτική στη διοίκηση αλλά δεν φτιάχνει την ενδεκάδα ο Φουρλάνι, την ομάδα την φτιάχνει ο προπονητής μαζί με τον Τάρε. Ο Φουρλάνι χάνει τα γκολ; Όχι. Η καταστροφή προκλήθηκε από τους Αλέγκρι και Τάρε. Τελεία και παύλα, χωρίς αν και αλλά”.