ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καρνέζης: “Αυτοσκοπός η νίκη”

INTIME SPORTS

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Ορέστης Καρνέζης που υπερασπίστηκε την εστία του στην Κοζάνη μίλησε για το ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό αναφέροντας πως η επιτυχία είναι αυτοσκοπός για τους παίκτες. Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως οι "πράσινοι" θέλουν να δώσουν χαρά στους οπαδούς που τους στηρίζουν.

Ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του στην Κοζάνη στο πρώτο ματς Κυπέλλου και τα κατάφερε μια χαρά, αποδεικνύοντας ότι ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να στηρίζεται και σ’ αυτόν. Ο Ορέστης Καρνέζης μετά την πρόκριση στους “16” και με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε για την μοναδική σκέψης της επιτυχίας ενώ έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας που έχουν στηρίξει την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Ορέστης Καρνέζης στα “Πράσινα Νέα”…

-Ορέστη, το ματς με την Κοζάνη ήταν μια καλή τονωτική ένεση λίγο πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πριν το ματς του Κυπέλλου, αλήθεια σκεφτόσασταν το ραντεβού των «αιωνίων», στο βάθος του μυαλού σας.
Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Το κάναμε με επιτυχία απέναντι στην Κοζάνη και σφραγίσαμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στο Κυπέλλου. Το ντέρμπι είναι διαφορετικό παιχνίδι. Τώρα πλέον απομένει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.”

-Μπορεί μια νίκη σε αυτό το ντέρμπι να αποτελέσει έναυσμα για νέο ξεκίνημα. Να δούμε εφέτος το αληθινό πρόσωπο του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Παναθηναϊκού;

“Φυσικά και μπορεί να δώσει ώθηση. Έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση τι συνέβη στο παρελθόν, σε άλλους αγώνες. Το μόνο που σκεφτόμαστε στην παρούσα φάση είναι το πως θα κερδίσουμε το συγκεκριμένο κρίσιμο παιχνίδι.”

– Βρισκόμαστε, μόλις στην 8η αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έκβαση της εν λόγω αναμέτρησης θεωρείται πολύ σημαντική για την μελλοντική πορεία της ομάδας σου;

Γενικότερα η ήττα δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό. H νίκη είναι η φιλοσοφία που διέπει το σύλλογο. Είναι αρκετά νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε στο πρωτάθλημα. Εμείς, όμως, θέλουμε τη νίκη για να μην απομακρυνθούμε αλλά αντίθετα να πλησιάσουμε την πρώτη θέση. Αυτή είναι ο στόχος μας και μόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε. Συνήθως όποιος αποκτά διαφορά παίρνει προβάδισμα στη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί να αποτελεί και κανόνα. Ειδικά τόσο νωρίς. Θα το επαναλάβω, λοιπόν… Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη.Ι

– Με τόσα δύσκολα και συνεχή παιχνίδια και σε συνδυασμό με την πίεση που υπάρχει, σε τι κατάσταση βρίσκεστε οι παίκτες;

Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση. Νομίζω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Όσοι αγωνίστηκαν το απέδειξαν αυτό, το γεγονός πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα υπόλοιπα παιδία που έμειναν στην Αθήνα ξεκουράστηκαν και έχω την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά…Είμαι στον Παναθηναϊκό και με ενδιαφέρει να κερδίσει η ομάδα.

– Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς έχτισε μια καλή παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό ή ακόμη και το ό,τι πέρυσι αξίζατε τη νίκη αλλά τελικά ηττηθήκατε γιατί εν τέλει έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σας επηρεάζει;

Δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στο παρελθόν σε καμία περίπτωση. Η ζωή εξελίσσεται. Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε σε κάθε παιχνίδι. Είναι αυτοσκοπός . Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε αυτό που επιδιώκουμε.”

-Νομίζεις πως του χρωστάτε κάτι; Oι πρώτες εμφανίσεις σίγουρα δεν ήταν οι αναμενόμενες…

“Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας έχει στηρίξει πολύ. Δεν είναι μόνο το ρεκόρ στα διαρκείας και η παρουσία του σε όλα τα γήπεδα. Βρίσκονται πάντα κοντά μας και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε. Το ίδιο έγινε και στην Κοζάνη και τους ευχαριστούμε. Το θέλουμε κι εμείς αυτό το ματς όσο κι αυτοί. Θα κάνουμε τα πάντα στο γήπεδο για να τους δώσουμε χαρά.”

-Όταν σε καλεί ο προπονητής σου να αγωνιστείς, δίνεις πάντα τον καλύτερο εαυτό σου. Μέχρι τώρα, είναι μια πραγματικότητα , όποτε σου δόθηκε ευκαιρία τα πήγες περίφημα . Πόσο δύσκολο είναι διατηρείσαι συνεχώς ετοιμοπόλεμος;

“Πολύ δουλειά.! Καθημερινή δουλειά… Δεν υπάρχουν μυστικά. Πρέπει να προσπαθείς κάθε ημέρα για το καλύτερο και όταν σου δοθεί η ευκαιρία να προσφέρεις τον καλύτερο σου εαυτό και να την εκμεταλλευτείς.”

– Σε όσα επίσημα ή φιλικά ματς χρησιμοποιήθηκες ήσουν σχεδόν αλάνθαστος…

Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Κρύβει ιδιαιτερότητες. Προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά έχοντας και την πολύτιμη βοήθεια και την εμπειρία του Βασίλη Αλεξούδη. Όταν και όποτε μου ζητηθεί θέλω να προσφέρω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτό που κάνω. Για αυτό προσπαθώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ