ΑΕΚ

Καρέρα: "Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν για τη φανέλα"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Karera, ivits (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Μάσιμο Καρέρα στην επίσημη παρουσίαση του από την ΑΕΚ υποστήριξε πως θέλει να κάνει μια ομάδα νικήτρια που θα χάνει μόνο από κάποιον καλύτερο και όχι από τις δικές της αδυναμίες.

Στην επίσημη παρουσίαση του από την ΑΕΚ την Τρίτη το μεσημέρι ο Μάσιμο Καρέρα υποστήριξε πως θέλει παίκτες που να ματώνουν για τη φανέλα και τόνισε πως θα πάρει το 300% απ' αυτούς ενώ σημείωσε πως θέλει η ομάδα του να μπορεί να αλλάζει σύστημα χωρίς την αλλαγή κάποιου παίκτη.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στην πρώτη κουβέντα που είχε με τον Ίβιτς, τη φιλοσοφία του ενώ τόνισε πως θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει μέχρι και το πρωτάθλημα.

"Εγώ δέχτηκα να έρθω στην ΑΕΚ γιατί υπήρχε συμφωνία απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς και εγώ ήρθα γιατί μ΄αρέσει να είμαι νικητής και αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες της ΑΕΚ".

Για τα προβλήματα που υπάρχουν:
" Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα, μιας και είμαστε τρίτοι. Το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίζω. Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Εγώ θέλω να χάσω από κάποιον που είναι δυνατός και όχι η ήττα να οφείλεται στις δικές μου αδυναμίες".

Για το ποιο είναι το κίνητρο του:
"Το κίνητρο μου είναι ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς. Και αυτός είναι νικητής".

Για το τι θέλει να αλλάξει:
"Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ' όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ' αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά".

Για το πότε υπήρξε η κύρια επαφή με την ΑΕΚ:
"Η κύρια επαφή έγινε την προηγούμενη βδομάδα. Με τον Ήλια μιλάμε ιταλικά και υπάρχει πολύ καλή επαφή μεταξύ μας".

Για το τι θέλει από τους παίκτες του:
"Είδα την ομάδα στο προηγούμενο παιχνίδι. Θέλω οι παίκτες μου να παίξουν με διαφορετικές θέσεις και διαφορετικούς ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμελέοντα. Να προσαρμόζεται σε κάθε ομάδα. Θέλω οι παίκτες να μπορούν να αλλάξουν το σύστημα χωρίς αλλαγή παίκτη. Στόχος μου είναι να πάρω το 300% από κάθε παίκτη.

Πάντοτε υπάρχουν πράγματα να βελτιώσει κανείς ακόμα και στις νίκες. Αυτός είναι ο στόχος μας να βρούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε. Στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που θα κυριαρχεί, δεν θα δέχεται γκολ και για μας κάθε παιχνίδι θα είναι κι ένας τελικός. Θέλουμε οι παίκτες μας να παίζουν με αυτοπεποίθηση.

Ναι πάντοτε είναι δύσκολο να αλλάξεις μία νοοτροπία. Πρέπει κάθε παίκτης να έχει την ίδια νοοτροπία. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που οδηγούν στη νίκη. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν θυσίες. Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Οι παίκτες με οδηγούν να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
"Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω δει μόνο τον ΠΑΟΚ λόγω των παιχνιδιών με την Σπαρτάκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει ταλέντο".

Για τη συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ:
"Είναι αλήθεια ότι είχα πει στους οπαδούς της ΑΕΚ: «Οι παίκτες θα δίνουν και την ψυχή τους. Η ΑΕΚ έχει το στέμμα και αυτό υπερασπίζονται οι παίκτες. Πρέπει να χάνουμε από κάποιον καλύτερο» Τότε οι οπαδοί μου είπαν «Εμάς μας ενδιαφέρουν τα ντέρμπι» εγώ τους απάντησα «Θέλετε τα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα» και εγώ τους είπα «Θέλω το πρωτάθλημα".

ΙΒΙΤΣ: "ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ"

Ο Ίλια Ίβιτς στο σύντομο χαιρετισμό του και παρουσίαση του Ιταλού τεχνικού είπε:

"Καλοσορίζω τον κύριο Μάσιμο στην ΑΕΚ. Στο πρώτο τηλεφώνημα που του είχα κάνει τον ρώτησα «Αν είναι έτοιμος να έρθει στην ΑΕΚ» εκείνος μου είπε «Έρχομαι για να κερδίσω». Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε όλοι στην ΑΕΚ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ