ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καραχάλιος: "Τιμή για τον Ολυμπιακό"

Καραχάλιος: "Τιμή για τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Καραχάλιος παρευρέθηκε στην βράβευση της Χρυσής Μπάλας που αποτελεί σημαντική επιτυχία για τον αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Μιλώντας στον "Sentra 103,3" αναφέρθηκε σε αυτή την τιμή και την δέσμευση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε παγκόσμια φόρουμ.

Ο Νίκος Καραχάλιος τόνισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε μία θετική έκπληξη για τον ίδιο επισημαίνοντας ότι και άλλες ελληνικές ομάδες πρέπει να δίνουν το παρών σε ανάλογα φόρουμ.

Για το ότιπαρευρέθηκεστην βράβευση για την χρυσή μπάλα: " Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που πήρε την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη δεσμεύτηκε απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνο πρωταθλητής στην Ελλάδα, αλλά θα δώσει τα διαπιστευτήρια του στα παγκόσμια φόρουμ και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αυτό το κάνουμε πράξη. Το πρώτο βήμα του σχεδίου αυτού το είδατε να υλοποιείται με τον αγώνα κατά της φτώχειας στις 14 Δεκεμβρίου.

Έναν αγώνα που έφερε τον Ολυμπιακό στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Τότε πάνω από 350 εκ. τηλεθεατών είδαν τον Ολυμπιακό να παίζει με μεγάλους σταρ. Το δεύτερο βήμα ήταν να παρευρεθεί εδώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά την τελευταία στιγμή είχαμε κάποιες εξελίξεις στην Ελλάδα και έπρεπε να μείνει πίσω. Είχα την τύχη να βρεθώ εγώ εδώ γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση".

Για το αν εισέπραξαν κάτι αρνητικό λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας: " Η Βραζιλία ήταν πάντα σε καλή οικονομική κατάσταση; Δεν ήταν πάντοτε πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Το λέω καθ' υπερβολή και δεν θέλω να συγκρίνω τον δικό μας σύλλογο με την Εθνική Βραζιλίας".

Για το τι εισέπραξε από την παρουσία του σ' αυτή την εκδήλωση: " Ήταν μια θετική έκπληξη αυτό που εισέπραξα γιατί όπως γνωρίζεται στη FIFA εκπροσωπούνται Εθνικές ομοσπονδίες και έγινε αποδεκτός σε μια τέτοια εκδήλωση ένας σύλλογος. Ήταν πολύ περιορισμένες οι προσκλήσεις και για να ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός αυτό σημαίνει κάτι. Αυτό είναι που είχαμε ως κέρδος από τον αγώνα κατά της φτώχειας. Οι άνθρωποι της FIFA, της UEFA και του ΟΗΕ μας είπαν μετά τον αγώνα κατά της φτώχειας, ότι πλέον μπαίνετε σε ένα άλλο επίπεδο στην διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια.

Δεν ήταν μόνο το γκαλά και οι ποδοσφαιριστές που είδαμε αλλά οι συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης. Είχα μια συνάντηση με τον Ροζέ Μιλά σήμερα, χθες με τον τον Καρεμπέ, αλλά και πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού και της οικονομίας, με τραπεζίτες και χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είδαμε ανθρώπους Έλληνες, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και ενδιαφέρονται για τον Ολυμπιακό να τον δουν να πρωταγωνιστεί".

Για το αν υπάρχει συνέχεια και από τις άλλες ελληνικές ομάδες: " Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να είναι μόνος του σε αυτό το forum, γιατί καταλαβαίνουμε ότι όσο ενισχύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό και για την ομάδα μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αλλά όπως έχουμε πει θα κάνουμε μεταφορά και της τεχνογνωσίας μας αλλά και των επαφών μας με όλους. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικός παγκόσμιος πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το σήμα μας είναι αναγνωρίσιμο παντού και αποδεκτό παντού.

Άρα ναι να έρθουν και οι άλλες ομάδες κοντά, αλλά πρέπει να ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμο. Όχι ότι δεν είναι σημαντικός ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά πολλές φορές είναι εσωστρεφής και βγάζει αυτή την μιζέρια και την γκρίνια που έχει έρθει στην ελληνική κοινωνία και μας εγκλωβίζει. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες και θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε και εκτός Ελλάδος. Αυτό κάνει ο Ολυμπιακός θα πρωτοπορεί και αυτό είναι το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και θα το κάνουμε πράξη καθημερινά".

Μια εικόνα από το χθεσινό γκαλά: " Ο Μουρίνιο, ο Ρονάλντο μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ανέβηκαν στην ίδια σκηνή, αγκαλιασμένοι, χαμογελαστοί και κοιτούσαν μπροστά. Αυτό δεν μπορεί να δώσει ένα μήνυμα προς τους δικούς μας φιλάθλους και παράγοντες;"


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ