ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Κανένας τρόπος να περάσεις”

Βασικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έγινε ο Ολυμπιακός και οι καταπληκτικές του επιδόσεις στην άμυνα, που δημιουργούν μεγάλη αίσθηση.

Η UEFA στο πρόσφατο παρελθόν είχε ασχοληθεί εκτενώς με τα επιθετικά κατορθώματα της ομάδας του Μίτσελ Γκονθάλεθ, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να αποθεώσει τους “ερυθρόλευκους” για τις αμυντικές τους επιδόσεις .

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για τα μόλις 6 γκολ που έχουν δεχθεί οι Πειραιώτες σε 20 αναμετρήσεις πρωταθλήματος που μεταφράζεται σε 1 γκολ κάθε 300 αγωνιστικά λεπτά!

“Εξαιρετικός μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, ο Ολυμπιακός μπορεί να ισοφαρίσει το δικό του ελληνικό ρεκόρ για την καλύτερη άμυνα, όταν επέτρεψε μόλις 13 φορές την παραβίαση της εστίας του τη σεζόν 1972/73.

Οι εκπληκτικές αμυντικές του επιδόσεις αντιπροσωπεύουν την κυριαρχία του σε κάθε τμήμα του γηπέδου – οι αντίπαλες ομάδες σπανίως έχουν την μπάλα αρκετά στα πόδια τους ώστε να ξεκινήσουν επιθέσεις προς το τέρμα των Πειραιωτών”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα (με τίτλο: “No way through: Europe’s meanest defences”) που φιλοξενεί και δηλώσεις του Μίτσελ:

“Δημιουργούμε ρεκόρ με τον ρυθμό που σκοράρουμε, ωστόσο δεν είμαστε απλά μια επιθετική ομάδα. Δείτε πόσα λίγα γκολ έχουμε δεχθεί. Η συγκέντρωση -σε άμυνα και επίθεση- και η κατοχή της μπάλας είναι οι τομείς “κλειδιά” του παιχνιδιού μας”, τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Ειδική μνεία γίνεται και για τις αμυντικές επιδόσεις των Μπάγερν Μονάχου (1 γκολ ανά 180 λεπτά), Ρόμα (1 γκολ ανά 180 λεπτά), Σέριφ Τίρασπολ (1 γκολ ανά 180 λεπτά) και Αραράτ (1 γκολ ανά 190 λεπτά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ