Καναβάρο: “Τυχερός που δεν παίζω στην Ιταλία”!

Ευτυχισμένος που δεν παίζει στο Καμπιονάτο εξαιτίας της βίας που μαστίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, δήλωσε ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης
“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να δώσω συλληπητήρια, εκ μέρους όλης της ομάδας, στην οικογένεια του Γκαμπριέλε Σάντρι. Είναι παράλογο να πεθαίνεις επειδή πηγαίνεις στο γήπεδο για να δεις ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι”, τόνισε ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, από το Κοβερτσιάνο που προετοιμάζεται η “σκουάντρα ατζούρα” για τα προκριματικά του Euro 2008, και συνέχισε:
“Αισθάνομαι τυχερός που παίζω στο εξωτερικό, Παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία ομάδα που έχει τέλειο στάδιο, όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν παιχνίδια χωρίς να υπάρχει ο φόβος των επεισοδίων”
Από το εξωτερικό μπορώ να δω την άσχημη εικόνα που εκπέμπει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε καταφέρει να ελέγξει το άθλημα που αγαπάμε.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που αγωνίζομαι σε άλλη χώρα. Είμαι ιδιαίτερα ενοχλημένος, βλέποντας κυρίως τις τρομερές εικόνες που φτάνουν από τα στάδιά μας”.
Στη συνέχεια, ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στάθηκε ιδιαίτερα στους οπαδούς που δημιουργούν τα επεισόδια.
“Θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλαξουμε τις σχέσεις μας με συγκεκριμένους οπαδούς, πολλές φορές εμείς οι παίκτες δώσαμε σημασια σε ανθρώπους που το μόνο που δεν έκαναν όταν έρχονταν στο γήπεδο ήταν να παρακολουθούν το ματς.
Πολλοί από αυτούς έκαναν βόλτες γύρω από το στάδιο, έχοντας μάλιστα την στήριξη των διοικήσεων. Όταν έπαιζα στην Ιταλία, θυμάμαι πολλούς από αυτούς να εμφανίζονται στις προπονήσεις. Οι πρόεδροι θα πρέπει να προσπαθήσουν να κόψουν τους δεσμούς με κάποιους οπαδούς.
Οι άνθρωποι που έχουν δύναμη και εξουσία θα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερο να αλλάξουν την κατάσταση, καθώς δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι”.
Τέλος, ο Καναβάρο μίλησε και για την αναμέτρηση με την Σκωτία στο “Χάμπτεν Παρκ”, που θα καθορίσει την τύχη της Ιταλίας στην προκριματική φάση του Euro 2008.
“Για εμάς θα είναι σημαντικό να νικήσουμε, και ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν και η Σκωτία είναι μία πραγματική έκπληξη, κατάφερε να νικήσει δύο φορές τη Γαλλία και να γίνει το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όμως η Ιταλία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες αγωνιστικές προκλήσεις”.