ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Καμπούρ - Άγιαξ 2-3: Τρίποντο στο 92' με σουτ-κεραυνό και καρδιοχτύπια

Ο Ράιαν Γκράβενμπερχ πανηγυρίζει γκολ του Άγιαξ για την Eredivisie απέναντι στην Φίτεσε | 29 Αυγούστου 2021
Ο Ράιαν Γκράβενμπερχ πανηγυρίζει γκολ του Άγιαξ για την Eredivisie απέναντι στην Φίτεσε | 29 Αυγούστου 2021 @2021 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο πρωτοπόρος της Eredivisie, Άγιαξ, κινδύνεψε να χάσει δικό του ματς στην έδρα της Καμπούρ όταν απώλεσε προβάδισμα δύο γκολ, όμως στο φινάλε μίλησε η εμπειρία του και με τον Γκράβενμπερχ σε ρόλο λυτρωτή πήρε πολύτιμη νίκη με σκορ 3-2.

Μετά από την ήττα με 2-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ο Άγιαξ βρέθηκε μία ανάσα από το να στραβοπατήσει για δεύτερο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι του και να φέρει ακόμα πιο κοντά του στην κορυφή την Αϊντχόφεν, όμως το κάζο απετράπη αυτή τη φορά έστω και την τελευταία στιγμή.

Αντίπαλος του Αίαντα το βράδυ της Παρασκευής ήταν η Καμπούρ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Eredivisie και το πρώτο μέρος έδειχνε πως όλα θα πήγαιναν πρίμα για την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ, με τα βαριά της όπλα, Τάντιτς και Αλέ, να δηλώνουν "παρών" και να γράφουν το 2-0 για τους φιλοξενούμενους στην ανάπαυλα.

Η Καμπούρ είναι όμως αρκετά σκληροτράχηλη ομάδα τη φετινή σεζόν (8η γαρ στο πρωτάθλημα) και το απέδειξε στη συνέχεια, με τον Καλόν στο 48' να μειώνει σε 2-1 και τον Γιόστεν να φέρνει το ματς στα ίσα στο 79' τιμωρώντας διαδοχικά λάθη στην άμυνα του Άγιαξ.

Κάπου εκεί όμως μίλησε η στόφα και η φανέλα της ομάδας του Άμστερνταμ, με τον Ράιαν Γκράβενμπερχ να εξαπολύει ένα σουτ-φωτοβολίδα αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και να κεραυνοβολεί τον αντίπαλο κίπερ στο 92ο λεπτό, για να γράψει το 3-2 και να στείλει τον Αίαντα στο +5 από την 2η Αϊντχόφεν, έστω με ματς παραπάνω.

Σημειώνεται μάλιστα πως αυτό ήταν το πιο αργό νικητήριο γκολ για τον Άγιαξ σε ματς της Eredivisie (91:30) από τις 22 Δεκεμβρίου 2013, όταν τότε είχε χαρίσει τη νίκη στους τετράκις πρωταθλητές Ευρώπης ο Ρίντεβαλντ απέναντι στην Ρόντα με γκολ στο 91:32.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Ονανά, Μαζραουί (62' Ρενς), Σουρς (74' Τίμπερ), Μπλιντ, Ταγλιαφίκο (85' Μπρόμπεϊ), Κλάασεν (74' Κούντους), Γκράβενμπερχ, Άντονι, Μπεργκίς, Τάντιτς, Αλέ

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ