FOOTBALL ANALYSIS

Καμπετσής, το θύμα της γκίνιας και της προχειρότητας

Ο Καμπετσής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης"
Ο Καμπετσής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" EUROKINISSI SPORTS

Ο Καμπετσής άρπαξε την ευκαιρία και έδειξε κι αυτός την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζεται ο Παναθηναϊκός. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει γιατί η γκίνια του 21χρονου δεν γινόταν να συνεχιστεί.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα 1-0 από το "Κλεάνθης Βικελίδης" και μείωσε στους πέντε βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον Άρη στη βαθμολογία μετά από 17 αγωνιστικές.

Μπροστάρηδες στο διπλό της ομάδας του Μπόλονι ήταν ο Καμπετσής που πέτυχε το νικητήριο γκολ και ο Διούδης που με τις αποκρούσεις του φρόντισε να μείνει αυτό το 0-1 μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΣΙΚΟΙ

Καμπετσής και Εμμανουηλίδης ήταν οι εκπλήξεις του Μπόλονι, που τους ξεκίνησε αμφότερους στη βασική ενδεκάδα, μετά τη συνεργασία που είχαν στο 2ο γκολ του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ και τον πανηγυρισμό-μήνυμα του Εμμανουηλίδη.

Και για τους δύο μικρούς ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν βασικοί στη φετινή Super League Interwetten, με την τελευταία συμμετοχή του Καμπετσή στην ενδεκάδα να είναι στις 15 Ιουλίου, στον αγώνα για τα play-offs με τον Άρη στο ίδιο γήπεδο.

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΠΕΡΥΣΙ

Ο μικρός σκόραρε και κατάφερε έτσι να πετύχει από την πρώτη κιόλας συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα αυτό που δεν κατάφερε σε κανένα παιχνίδι φέτος. Να βρει δίχτυα.

Ο Καμπετσής πέρυσι είχε γκίνια και η αναποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με την προχειρότητα του Παναθηναϊκού τον έθεσαν στο περιθώριο.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΤΟΥ ΓΚΙΝΙΑ

Το είδαμε και στο προηγούμενο θέμα για τον Εμμανουηλίδη, αλλά αξίζει να του ρίξουμε ακόμη μια ματιά. Αυτή ήταν η περσινή εικόνα του Καμπετσή στο σχετικό widget της Opta.

Αυτό είναι ένα shot map κανονικού φορ, που μπορεί να βρίσκει τελικές από καλές θέσεις. Δεν είναι "γεμάτο", γιατί ο Καμπετσής έπαιξε μόλις 681 λεπτά, αλλά σ'αυτό βλέπεις απειλή που είναι παραπάνω από εντάξει για έναν 20χρονο σέντερ φορ.

Όμως, άλλο η απειλή, άλλο η αποτελεσματικότητα. Η τελευταία μπορεί να αποδειχθεί bitch, να σε κρεμάσει. Ο Καμπετσής είχε συνολικά 3.09 xG, ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ, αλλά δεν έβαλε ούτε ένα.

ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ

Η επιφανειακή ανάγνωση που προφανώς και έγινε είπε στον Παναθηναϊκό ότι ο μικρός δεν έχει γκολ να δώσει. Παραγνωρίστηκε το γεγονός πως με 0.41 xG ανά 90' ο Καμπετσής απειλούσε περισσότερο κι από τον Μακέντα, πως τέτοια απειλή δείχνει παίκτη που έχει μέλλον.

Αν κάποιος κοιτούσε τα δεδομένα, θα έβλεπε πως ο Καμπετσής έδειξε πως μπορεί να πάρει τη θέση πίσω από έναν ξένο που θα είναι η πρώτη επιλογή στην επίθεση. Κι ας μην βρήκε δίχτυα, δεν πειράζει, κανείς δεν αστοχεί για πάντα.

Αν απειλείς πολύ και από καλές θέσεις, τα γκολ θα έρθουν, είναι νομοτελειακό.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

Τίποτα απ'αυτά δεν συνέβη, ο Παναθηναϊκός απέκτησε (καλώς) τον Καρλίτος, αλλά λανθασμένα αποφάσισε να κρατήσει και τον Μακέντα. Και τώρα ξαφνικά Καμπετσής και Εμμανουηλίδης βρίσκονται στο προσκήνιο, με τη συνεργασία που είχαν στο 2-0 επί της ΑΕΛ και το νικητήριο γκολ στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό δεν είναι σχέδιο, ούτε εμπιστοσύνη στους μικρούς. Είναι προχειρότητα. Σχέδιο είναι να κάνεις έναν καλοκαιρινό σχεδιασμό που θα εξασφαλίσει χώρο και χρόνο και στους δύο.

Πως Καμπετσής και Εμμανουηλίδης δεν θα είναι βασικοί κι αναντικατάστατοι, αλλά κομμάτια ενός ρόστερ που θα τους δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουν τα 1.000 συμμετοχής. Πως δεν θα είναι τρίτες, τέταρτες επιλογές.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΓΑΡΙΤΗ

Τώρα ξεκίνησαν βασικοί έτσι στην τύχη, λόγω τραυματισμών, μιας φάσης, ενός πανηγυρισμού, ενός ξεσπάσματος. Με τον ίδιο τρόπο, δεν είναι σχέδιο, αλλά προχειρότητα να παίζει ο Ζαγαρίτης και μετά να τρέχεις να τον πείσεις να μην πάει στην Πάρμα, χωρίς αποτέλεσμα.

Σχέδιο είναι να φροντίσεις και αυτός ο μικρός να βρει τον χώρο του. Όχι να φέρνεις το καλοκαίρι τον Χουάνκαρ στα 30.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Όπως και ο Εμμανουηλίδης, έτσι κι ο Καμπετσής μπήκε από το παράθυρο. Μια ασίστ, ένα γκολ, δύο χτυπήματα μπάλας. Η περσινή γκίνια έφυγε και ο Καμπετσής μπόρεσε με δύο επαφές να βγει μπροστά, να φανεί.

Δεν θα έπρεπε να γίνει έτσι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ