ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Καμερούν - Αίγυπτος: Ο Κεϊρόζ έδωσε ηχηρή απάντηση στην ατάκα του Ετό περί πολέμου

Ο Κάρλος Κεϊρόζ δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αιγύπτου με την Ακτή Ελεφαντοστού | 26 Ιανουαρίου 2022
Ο Κάρλος Κεϊρόζ δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αιγύπτου με την Ακτή Ελεφαντοστού | 26 Ιανουαρίου 2022 @2021 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Ο Σαμουέλ Ετό έκανε λόγο για πόλεμο ενόψει του δεύτερου ημιτελικού του Copa Africa και ο Κάρλος Κεϊρόζ θέλησε να του απαντήσει, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και έχει να κάνει με ευτυχία και γιορτή.

Ο Σαμουέλ Ετό έκανε λόγο για πόλεμο ενόψει του δεύτερου ημιτελικού του Copa Africa και ο Κάρλος Κεϊρόζ θέλησε να του απαντήσει, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και έχει να κάνει με ευτυχία και γιορτή.

Καμερούν και Αίγυπτος μετρούν αντίστροφα για την κόντρα τους στα ημιτελικά του Copa Africa όπου τους περιμένει ένα εισιτήριο για τον τελικό που περιμένει ήδη η Σενεγάλη και ο Σαμουέλ Ετό φρόντισε να ανάψει τα αίματα.

Αυτό το έκανε λίγο μετά την επικράτηση των αδάμαστων λιονταριών με 2-0 επί της Γκάμπια στα προημιτελικά, με τον θρύλο του Καμερούν καινυν επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να λέει μεταξύ άλλων:

"Έχουμε έναν στόχο, το επόμενο παιχνίδι μας είναι την Πέμπτη. Ό,τι έχετε κάνει, θα πρέπει να το κεφαλοποιήσετε. Προετομάστε τους εαυτούς σας επειδή θα είναι πόλεμος φίλοι μου, ένας πόλεμος".

Τα λόγια όμως αυτά του 40χρονου παλαίμαχου φορ δεν άρεσαν στον Κάρλος Κεϊρόζ, με τον προπονητή της Αιγύπτου να δίνει απάντηση στον Ετό μέσω συνέντευξης που έδωσε ενόψει του αγώνα, θυμίζοντας και τα πρόσφατα θύματα στο Olembe Stadium.

"Είναι μία πολύ άτυχη στιγμή, μία πολύ άσχημη προσέγγιση, ένα πολύ άσχημο μήνυμα στους ανθρώπους του Καμερούν. Το να κάνεις μία τέτοια δήλωση πολέμου πριν από ένα ματς, δείχνει πως δεν έμαθε κάτι όταν επαγγελματίας παίκτης.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος. Έχει να κάνει με γιορτή, με χαρά, με ευτυχία. Ξέχασε πως λίγες ημέρες νωρίτερα υπήρχε κόσμος που πέθανε στο στάδιο αυτό (σ.σ. 8 άτομα ποδοπατήθηκαν) που θα αγωνιστούμε", τόνισε ο 68χρονος προπονητής, για να προσθέσει:

"Υπάρχει κόσμος που πεθαίνει από την πείνα, όπου η μοναδική στιγμή χαρά τους είναι όταν η ομάδα τους νικάει στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε το να λέει στους παίκτες του Καμερούν να δουν ως πόλεμο το ματς απέναντί μας είναι κάτι που πρέπει να αφήσω για την ομοσπονδία.

Ένα τέτοιο σχόλιο θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα. Πόλεμος είναι να προστατεύεις τους ανθρώπους που πεθαίνουν στις πόρτες των σταδίων, άνθρωποι που δεν έχουν φαγητό για να φάνε, αυτό είναι πόλεμος".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ