ΚΥΠΡΟΣ

Κάλβο: “Κάποιοι έκαναν κακό στον Άρη”

Τόνι Κάλβο

Ο Τόνι Κάλβο μίλησε για τη μεταγραφή του στην Κύπρο, την Μπαρτσελόνα και αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στους ανθρώπους που, όπως τόνισε, "θα γ@##$ τον Άρη"!

Για την καριέρα του στον Άρη: “Η αλήθεια είναι ότι το απόλαυσα πάρα πολύ, έχω πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις. Πρέπει να πω ότι η διοίκηση μου φέρθηκε πολύ άσχημα, πάρα πολύ άσχημα. Ειδικάμετά από όσα έδωσα στην ομάδα.Οι μεγάλες αναμνήσεις που έχω από εκεί είναι οι φίλαθλοι, οι συμπαίκτεςκαι οι προπονητές που είχα.

Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να φύγουν από τη διοίκηση τηςομάδας, γιατί της κάνουν και θα της κάνουν ζημιά. Είναι πολλοί αυτοί που αγαπάμε αυτή την ομάδα. Αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι θα γαμ… την ομάδα. Θα την γαμ…”, είπε αρχικά στο Balla.com.cy

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τονι Κάλβο. Περισσότερα στο balla.com.cy

Φτάνει η ώρα του πρώτου επίσημου αγώνα. Είναι έτοιμη η ομάδα;

“Δουλεύουμε ήδη εδώ και καιρό, και αρκετά δυνατά. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, κάτι πολύ σημαντικό και για την ομάδα και για τους παίκτες.Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί,πετυχαίνοντας και γκολ, πρακτικά θα φέρει την πρόκρισηπιο κοντά σε εμάς”.

Ποιο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας;

“Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Αυτό είναι το πρωταρχικό, αλλάαν δεν καταστεί εφικτό να κερδίσουμε, θα είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε κάποιο γκολ εκεί. Πάμε όμως εκεί με σκοπό να κερδίσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Εχουμε δουλέψει πολύ. Και πιστεύουμε ότι θα αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα εκεί”.

Εζησες την προετοιμασία εκ των έσω. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα;

“Είναι πολύ καλά, η ομάδα είναι πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε πολύ όταν ήρθα, γιατί ουσιαστικά δεν ήξερα κανέναν παίκτη. Είχα παρακολουθήσει από το ίντερνετ κάποια παιχνίδια. Αλλά με εξέπληξε πολύ, γιατί η ομάδα είναι πολύ σοβαρή, και ο προπονητής είναι πολύ σοβαρός, του αρέσει πολύ να δουλεύει σκληρά κι αυτό μου αρέσει.Η ομάδα είναι ικανότατη να πετύχει σπουδαία πράγματα φέτος. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ, αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτό δεν το ξέρω. Αλλά έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, μία ομάδα σοβαρή, επαγγελματική, και θατα δώσουμε όλα για ναπροσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας”.

Είσαι ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια;

“Ναι, τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίαςείναι για να δουλέψεις,γιανα τρέξεις, για να διορθώσεις κάποια πράγματα στην τακτική, και στην επίθεση και στην άμυνα. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν τα αποτελέσματα.Αυτό που μας ενδιέφερεήταν η προετοιμασία, τατρεξίματα, να μην έχουν αποστάσεις οι γραμμές, να επιτιθέμεθα και να αμυνόμαστε όλοι μαζί. Ηταν πολύ θετικά τα παιχνίδια, τρέξαμε πάρα πολύ, δουλέψαμε πάρα πολύ με τον προπονητή και η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος”.

Εχουμε δει σ’ αυτά ταφιλικά ότι η ομάδα είναι πολύ δυνατή στην επίθεση, αλλά έχει κάποιαπροβλήματα στην άμυνα. Είναι έτσι;

“Δεν ξέρω τι λέγεται, αλλά εμείς είμαστε πολύ ήρεμοι.Ξέρουμε ότι κάνουμε τα πράγματα σωστά. Μένειολοένα και λιγότερος χρόνος μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και η ομάδα το μόνο που σκέφτεται είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε και όχι τι λένε οι άλλοι για εμάς”.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι φτάνει την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα;

“Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή ήόχι, αλλά, όπως είπα και πριν, η ομάδα δουλεύει καλά, είμαστε προετοιμασμένοι και πλέονθαδούμε στην πράξη. Την Πέμπτη έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι και όπως είπε ο προπονητής ίσως είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς τηςσεζόν. Είμαστε προετοιμασμένοι καιπάμε για τη νίκη”.

Ποιος είναι ο στόχοςστην Ευρώπη;

“Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι η είσοδός μας στους ομίλους και από εκεί και πέρα να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Οστόχος της ομάδας και οδικός μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ