Κάλιαρι – Ρόμα 1-0: Οι τζιαλορόσι των 10 παικτών και του βασικού Τσιμίκα γνώρισαν δεύτερη συνεχόμενη ήττα και απομακρύνθηκαν από την κορυφή της Serie A

Η Ρόμα ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Κάλιαρι για την 14η αγωνιστική της Serie A, χάνοντας έτσι μία σημαντική ευκαιρία να ανέβει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την Ίντερ. Πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα μετά από 2,5 μήνες, βασικός για τους τζιαλορόσι ο Κώστας Τσιμίκας.
Η Ρόμα ήθελε τη νίκη απέναντι στην Κάλιαρι για να ανέβει στην κορυφή της Serie A, μαζί με την Ίντερ, όμως οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 52′ με 10 παίκτες και με γκολ του Γκαετάνο στο 82ο λεπτό, πήραν τους τρεις βαθμούς και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Βασικός για τους τζιαλορόσι ήταν ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος προσπάθησε, δίνοντας πολλές μάχες, μέχρι και το 73ο λεπτό, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Γκιλάρντι.
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 52ο λεπτό, όταν ο Εσπόζιτο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και ανατράπηκε από τον Τσέλικ.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αρχικά το σημείο της άσπρης βούλας, όμως ο VAR τον κάλεσε να επανεξετάσει τη φάση, με τον ρεφ να ανακαλεί την απόφασή του και να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον παίκτη των τζιαλορόσι, δίνοντας, όμως, μόνο φάουλ τελικά.
Ωστόσο, από αυτό το σημείο και μετά, το μομέντουμ ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν την ομάδα του Γκασπερίνι και βρήκαν αυτό που έψαχναν στο ματς με το γκολ του Γκαετάνο στο 82′ που νίκησε με δυνατό σουτ τον Σβίλαρ, έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Εσπόζιτο.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Κάλιαρι να παίρνει την πρώτη της νίκη στη Serie A, ύστερα από 2,5 μήνες και την εκτός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στη Λέτσε στις 19 Σεπτεμβρίου και να ανεβαίνει στους 14 βαθμούς και την 13η θέση.
- ΚΑΛΙΑΡΙ: Καπρίλε, Τζάπα, Ροντρίγκεζ, Λουπέρτο, Παλέστρα, Αντόπο, Ντεϊόλα, Φολορούνσο, Όμπερτ, Εσπόζιτο, Μπορέλι
- ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Μαντσίνι, Εντικά, Ερμόσο, Τσέλικ, Κονέ, Κριστάντε, Τσιμίκας, Σουλέ, Πελεγκρίνι, Μπαλντάντσι
To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
- Σασουόλο – Φιορεντίνα 3-1
- Ίντερ – Κόμο 4-0
- Βερόνα – Αταλάντα 3-1
- Κρεμονέζε – Λέτσε 2-0
- Κάλιαρι – Ρόμα 1-0
- 7/12 19:00 Λάτσιο – Μπολόνια
- 7/12 21:45 Νάπολι – Γιουβέντους
- 8/12 16:00 Πίζα – Πάρμα
- 8/12 19:00 Ουντινέζε – Τζένοα
- 8/12 21:45 Τορίνο – Μίλαν
Η επόμενη αγωνιστική
- 12/12, 21:45 Λέτσε – Πίζα
- 13/12, 16:00 Τορίνο – Κρεμονέζε
- 13/12, 19:00 Πάρμα – Λάτσιο
- 13/12, 21:45 Αταλάντα – Κάλιαρι
- 14/12, 13:30 Μίλαν – Σασουόλο
- 14/12, 16:00 Φιορεντίνα – Ελλάς Βερόνα
- 14/12, 16:00 Ουντινέζε – Νάπολι
- 14/12, 19:00 Τζένοα – Ίντερ
- 14/12, 21:45 Μπολόνια – Γιουβέντους
- 15/12, 21:45 Ρόμα – Κόμο