SERIE A

Κάλιαρι - Νάπολι 1-1: Ο Όσιμεν τσίμπησε το βαθμό για τους παρτενοπέι

Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Νάπολι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 58' στην έδρα της Κάλιαρι και χρειάστηκε ένα γκολ του Όσιμεν στο 87' για να μη φύγει με άδεια χέρια από την Σαρδηνία, με την ισοπαλία να στερεί πάντως από τους παρτενοπέι την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή.

Η "κατάρα" της πρώτης εξάδας στην 26η αγωνιστική της Serie A ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/2), αφού μετά από τις Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Αταλάντα και Λάτσιο, η Νάπολι έγινε η τελευταία χρονικά που δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, με τους παρτενοπέι να μένουν στο 1-1 στην Σαρδηνία απέναντι στην Κάλιαρι και να πιάνουν στη 2η θέση την Ίντερ αλλά να χάνουν ευκαιρία να βρεθούν μαζί με την Μίλαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρώτο μέρος στην "Unipol Domus" ήταν απολύτως ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις καλές στιγμές τους αλλά το γκολ να μην έρχεται, με το δεύτερο μέρος να φέρνει πάντως αλλαγή σκηνικού.

Οι παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι μπήκαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και αφού "προειδοποίησαν" στο 53' με το σουτ του Ντεϊόλα που έφυγε άουτ, έκαναν το 1-0 στο 58', με το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από τον Περέιρο εκτός περιοχής που κατέληξε στα δίχτυα μετά από κακό υπολογισμό του Οσπίνα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Σαρδηνοί είχαν πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία για να βάλουν βάσεις νίκης όμως πρώτα ο Ντεϊόλα είδε τον Οσπίνα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του και κατόπιν ο Μπαζέλι έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές για τους γηπεδούχους με τους Πέδρο (78') και Μαρίν (86'), όμως δεν βρήκαν δίχτυα και τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, με την Νάπολι που ήταν "εξαφανισμένη" στο δεύτερο μέρος να φέρνει το ματς στα ίσα.

Αυτό έγινε στο 87', με τον Μάριο Ρούι να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και τον Όσιμεν να κερδίζει την εναέρια μονομαχία του με τον Αλτάρε, για να νικήσει κατόπιν τον Κράνιο με δυνατή κεφαλιά και να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι απέναντι σε μία εξαιρετική Κάλιαρι.

Σημειώνεται πως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε αλλαγή για την Κάλιαρι ο Μπάμπης Λυκογιάννης παίρνοντας τη θέση του τραυματία Νταλμπέρτ.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Αλτάρε, Μπελανόβα, Μπαζέλι (82' Τζάπα),, Γκράσι (75' Μαρίν), Ντεϊόλα, Νταλμπέρτ (95' Λυκογιάννης), Περέιρο (83' Παβολέτι), Πέδρο

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ζεσούς (67' Φαμπιάν), Ντι Λορέντσο (27' Μαλκουίτ (83' Τζανόλι), Ντέμε (67' Όσιμεν), Ζιελίνσκι, Ρούι, Έλμας, Μέρτενς, Πετάνια (67' Ουνάς)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Γιουβέντους - Τορίνο 1-1

Σαμπντόρια - Έμπολι 2-0

Ρόμα - Βερόνα 2-2

Σαλερνιτάνα - Μίλαν 2-2

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0

Βενέτσια - Τζένοα 1-1

Ίντερ - Σασουόλο 0-2

Ουντινέζε - Λάτσιο 1-1

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ