SERIE A

Κάλιαρι - Μίλαν 0-1: Χρυσό τρίποντο με την υπογραφή του Μπενασέρ

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Έμπολι στην Serie A | 12 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Έμπολι στην Serie A | 12 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ένα υπέροχο γκολ του Μπενασέρ από εξαιρετική ασίστ του Ζιρού ήταν αρκετό για την Μίλαν να φύγει με το διπλό από την Σαρδηνία κόντρα στην Κάλιαρι (0-1) και να βρεθεί ξανά μόνη στην κορυφή, με +3 από την Νάπολι και +6 από την Ίντερ.

Η νίκη στο Ντιέγκο Μαραντόνα ανέβασε στην κορυφή της Serie A την Μίλαν και δεν δείχνει διατεθειμένη να την εγκαταλείψει. Το βροντοφώναξε μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου (19/3) στους ανταγωνιστές της, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να περνάει νικηφόρα από την Σαρδηνία επικρατώντας 1-0 της Κάλιαρι και να παραμένει μόνη στην 1η θέση, με διαφορά τριών πόντων από την Νάπολι και έξι από την Ίντερ (έχουν ματς λιγότερο οι νερατζούρι).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως με το χρυσό γκολ του Μπενασέρ στο 59ο λεπτό, η Μίλαν έφτασε τα 15 διαδοχικά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος μέσα στην ίδια σεζόν που σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ, κάτι που πετυχαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά από το 1967-68.

Το ματς

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ, με την Κάλιαρι να αποφεύγει να πάρει επιθετικά ρίσκα και να ενδιαφέρεται πρωτίστως για το μηδέν στην εστία της (χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία σε αυτό το διάστημα) και την Μίλαν να έχει 2-3 καλές στιγμές αλλά να αδυνατεί να μετουσιώσει κάποια εξ αυτών σε γκολ. Οι Ζιρού και Ντίαθ είχαν αμφότεροι την ευκαιρία να βάλουν τους ροσονέρι μπροστά στο σκορ όμως αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις ενώ στο 13ο λεπτό, από σουτ του Κεσιέ, η μπάλα σταμάτησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στο δεύτερο 45λεπτο, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να συνεχίζουν να έχουν τα ηνία και να δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία και τη δικαίωση να έρχεται στο 59ο λεπτό. Τότε που ο Ντίαθ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζιρού έστρωσε υποδειγματικά στον Μπενασέρ, με τον Αλγερινό μέσο να πιάνει φανταστικό σουτ στην κίνηση με το αριστερό και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Κράνιο (0-1).

Η συνέχεια βρήκε τους Μιλανέζους να διαχειρίζονται άνετα το προβάδισμα όμως αυτό ίσχυσε μέχρι το 70ο λεπτό αφού στο τελευταίο 20λεπτο το ματς απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό, με τους παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι να μην έχουν άλλη επιλογή και να βγαίνουν μπροστά με στόχο την ισοφάριση.

Στο 76ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία όμως ο Πέδρο αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, για να ακολουθήσουν δύο μεγάλες φάσεις μέχρι το 90', μία για κάθε ομάδα.

Ο Καλάμπρια είχε την ευκαιρία στο 84' να καθαρίσει το τρίποντο και να διώξει το άγχος από τους συμπαίκτες τους αλλά είδε τον Κράνιο να αποκρούει το πλασέ του σε ένα απίστευτο τετ α τετ που είχε με τον πορτιέρε της Κάλιαρι ενώ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα η σκαστή κεφαλιά του Παβολέτι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μενιάν.

Τα καρδιοχτύπια παρέμειναν μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως εκεί ήρθε η λύτρωση για τους παίκτες της Μίλαν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που σφράγισε μία πολύ σημαντική νίκη για τους ροσονέρι στη μάχη για το πρώτο τους σκουντέτο μετά από το 2011.

Σημειώνεται πως φανέλα βασικού από πλευράς Κάλιαρι φόρεσε ο Μπάμπης Λυκογιάννης (αντικαταστάθηκε στο 68' από τον Ντεϊόλα), ενώ ο Χρήστος Κουρφαλίδης έμεινε στον πάγκο των Σαρδηνών.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Αλτάρε, Μπελανόβα (82' Περέιρο), Μαρίν, Γκράσι (82' Μπαλντέ), Νταλμπέρτ (75' Τζάπα), Λυκογιάννης (68' Ντεϊόλα), Πέδρο, Παβολέτι

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Κεσιέ, Μεσίας (78' Σαλεμάκερς), Ντίαθ (72' Κρούνιτς), Λεάο (71' Ρέμπιτς), Ζιρού (87' Ιμπραχίμοβιτς)

Το αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σασουόλο - Σπέτσια 4-1

Τζένοα - Τορίνο 1-0

Νάπολι - Ουντινέζε 2-1

Ίντερ - Φιορεντίνα 1-1

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ