STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλαμάτα – ΟΦΗ 4-3: Απίστευτη ματσάρα στη Νέαπολη με ασταμάτητη Μαύρη Θύελλα, buzzer beater από τον Σίγκουρντσον, χατ-τρικ ο Κουρμινόβσκι

O Koυρμινόφσκι ΕΒΕΛΥΝ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ / EUROKINISSI

Ματσάρα για γερά νεύρα έγινε στη Νέαπολη, με την Καλαμάτα να παίρνει τεράστια νίκη με 4-3 επί του ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Σίγκουρντσον το buzzer beater στο 90+5′, χατ-τρικ από τον Κουρμινόβσκι.

Ματσάρα έγινε στη Νέαπολη, με την Καλαμάτα να παίρνει τεράστια νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 4-3 για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Σίγκουρντσον να πετυχαίνει το buzzer beater στο 90+5′.

Tα HL της φαντασμαγορικής αναμέτρησης στη Νίκαια

(new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "90f3eed9-7b9d-4069-a260-3045bc9feaf1", mediaId: "a4c42a05-757f-42db-8cdc-6811d44d0c94" }).render("3ec77eab27654fd4881c7018647c13d9"); });

 

Ο Κουρμινόβσκι ήταν πρωταγωνιστής για την Καλαμάτα, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ στο 14′ και στο 18′. Οι Κρητικοί μείωσαν με τον Νους στο 58′, αλλά ο Πολωνός στράικερ συμπλήρωσε το χατ τρικ στο 59ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε ξανά, με τον Κόντρο να μειώνει στο 75ο λεπτό και τον Νους να ισοφαρίζει. Ωστόσο, η Καλαμάτα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Ισλανδό να σκοράρει.

Στη βαθμολογία, η Καλαμάτα έφτασε τους 10 πόντους σε όσους έμειναν και οι Κρητικοί, οι οποίοι δεν έχουν νίκη μετά την διακοπή. Από την άλλη, η Μαύρη Θύελλα μετά το διπλό στην Τούμπα πήρε τεράστια νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική η Καλαμάτα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης (25/10, 16:00). Ο ΟΦΗ συγκεντρώνεται στο σπουδαίο ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Παγκρήτιο για το Europa League (22/10, 19:45), ενώ στο πρωτάθλημα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (25/10, 20:00).

Το ματς

Η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να γίνει απειλητική. Σταδιακά, ο ΟΦΗ ισορρόπησε και στο 11′ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κωστούλας από τα δεξιά έκανε το γέμισα στην περιοχή, ο Χατζηγιοβάνης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Βασίλιεβιτς να αποκρούει στη γωνία του.

Λίγο αργότερα, η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ. Ο Καλουτσικίδης με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Κουρμινόφσκι στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και εκείνος με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μαύρη Θύελλα διπλασίασε τα τέρματά της.

Ξανά ο Καλουτσικίδης με ωραία μεταβίβαση βρήκε τον Κουρμινόβσκι, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ. Ο ίδιος έπεσε, έκανε την προβολή, η μπάλα πέρασε την γραμμή και το 2-0 έγινε πραγματικότητα. Οι Κρητικοί πήραν την κατοχή, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά.

Στις καθυστερήσεις, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Χάμζα. Ωστόσο, μετά από ειδοποίηση από τον VAR και έλεγχο στο μόνιτορ το πήρε πίσω.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο αναζητώντας το γρήγορο γκολ για να μειώσει. Τελικά το έκανε στο 58ο λεπτό. Ο Γκονθάλεθ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Νους πήρε την κεφαλιά και οι Κρητικοί κάνουν το 2-1.

Η Μαύρη Θύελλα ανακατέλαβε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το προβάδισμα των δύο τερμάτων της. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά, ο Κουρμινόφσκι για ακόμη μια φορά ξέφυγε από την άμυνα των Κρητικών και με το κεφάλι βρήκε δίχτυα. Μάλιστα, λίγο αργότερα στο 63′ ο Μορέιρα είχε καλή καλή στιγμή για ένα ακόμη γκολ.

Στο 73′ η Καλαμάτα έγινε ξανά απειλητική με άστοχο σουτ του Βάργκας από τα δεξιά στην περιοχή. Ο ΟΦΗ επέστρεψε στο 75ο λεπτό. Ο Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κόντρο την δεύτερη, με του Κρητικούς να μειώνουν σε 3-2.

Ο ΟΦΗ κράτησε την μπάλα και κατάφερε να βρει την ισοφάριση στο 84′. Ο Θεοδοσουλάκης από τα δεξιά έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Τιάγκο Νους πήρε την κεφαλιά για το 3-3 των Κρητικών.

Το ματς είχε πολλά να δώσει ακόμη. Οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά, αναζητώντας ένα ακόμη γκολ. Ωστόσο, αυτό το πέτυχε η Καλαμάτα. Ο Μπονέτο βρήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ τον Σίγκουρντσον, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Λίλο και στο 90+5′ έδωσε τη νίκη στη Μαύρη Θύελλα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βασίλιεβιτς, Καλουτσικίδης, Στρούγγης, Ροντρίγκες, Αλόνσο, Ντιαρά (37′ Λιατσικούρας), Πινέιρο, Χάμζα (76′ Κατάλντι), Μορέιρα (63′ Σίγκουρντσον), Βάργκας (76′ Μπονέτο), Koυρμινόφσκι (63′ Μπόλιβαρ)

ΟΦΗ: Χριστογεώργος (46′ Λίλο), Κρίζμανιτς, Κωστούλας (64′ Ντίκμαν), Νικολάου (46′ Πούγγουρας), Αθανασίου, Γκονζάλες, Καραχάλιος, Κανελλόπουλος (46′ Ανδρούτσος), Χατζηγιοβάνης (78′ Θεοδοσουλάκης), Νους, Κόντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ