ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ21 Ελλάδα - Λιχτενστάιν 4-0: Έκανε το καθήκον της με τεσσάρα και κοιτάζει την Πορτογαλία

Οι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν
Οι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν EUROKINISSI

Η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 4-0 του Λιχτενστάιν με τους Μιχελή (20'), Κοσίδη (27') και Τζόλη (38', 90+5') να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία (29/3, 19:00), για τη μάχη της πρώτης θέσης των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική Ελλάδας Κ21 επικράτησε 4-0 του Λιχτενστάιν συνεχίζοντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ελπίδων έκανε το καθήκον της με τρία γκολ στο πρώτο μέρος και έφτασε τους 17 πόντους. Ντεμπούτο έκαναν οι Μιχελής, Τζόλης και Κοσίδης που σκόραραν. Πλέον, οι παίκτες του Σίμου συγκεντρώνονται στο δύσκολο παιχνίδι με την Πορτογαλία (29/3, 19:00), για την μάχη της κορυφής που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση.

Η Εθνική μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας και επιχειρούσε να γίνει απειλητική. Στο 20ο λεπτό άνοιξε και το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Ζαγαρίτη, ο Μιχελής με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας στο ντεμπούτο του.

Επτά λεπτά αργότερα τον μιμήθηκε και ο Κοσίδης. Ο Ζαγαρίτης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο παίκτης της ΑΕΚ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ελλάδα συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και "καθάρισε" το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Τζόλης σκόραρε επίσης στο ντεμπούτο του. Ο Σουρλής με ωραία ενέργεια πάτησε στην περιοχή, με τακουνάκι γύρισε στον Τζόλη. Ο παίκτης της Νόριτς γύρισε το σώμα του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα είχε τον πλήρη έλεγχο. Στο 48' οι παίκτες της Εθνικής είχαν καλή στιγμή και για ένα τέταρτο γκολ. Ο Μπότος βρέθηκε απέναντι από τον Φόζερ, ωστόσο ήταν άστοχος. Το Λιχτενστάιν απέιλησε στο 50', όταν ο Σις βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, όμως έφυγε στα άκρα και δεν κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα κίπερ.

Στο 62' ο Τζόλης δοκίμασε ένα άστοχο σουτ, ενώ στη συνέχεια ο Γιώργος Σίμος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Στο 67' οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του νεοεισελθόντα, Κίτσου.

Στο 80ο λεπτό το Λιχτενστάιν είχε δεύτερη ευκαιρία να πετύχει το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση, όμως ο Τζολάκης απέκρουσε σουτ του Χάσλερ. Η Ελλάδα έκλεισε το παιχνίδι της με το τέταρτο γκολ. Ο Χριστόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζόλης μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 90+5'.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Διαμαντής, Αντζουλάς (63' Γ. Χριστόπουλος), Μιχελής, Λιάσος (63' Ε. Χριστόπουλος), Τσιγγάρας (63' Θυμιάνης), Σουρλής, Ζαγαρίτης (63' Κίτσος), Μπότος, Τζόλης, Κοσίδης (73' Ιωαννίδης)

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Φόζερ, Γκράμπερ, (84' Γέγκερ) Ούντεραλνερ, Χιλτι (70' Μπίχελ), Σλέγκελ, Λούχινγκερ, Μπεκ, Κραντς (46' Σέντλερ), Σράιμπερ (46' Σις), Γκράμπερ (78' Χάσλερ), Νέτζερ

*Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας, όπως και ο καλύτερος δεύτερος από τους εννέα ομίλους. Οι οκτώ δεύτεροι αγωνίζονται σε μπαράζ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ