ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ21 Ελλάδα - Λευκορωσία 2-0: Νίκησε χωρίς άγχος και έπιασε κορυφή

Οι παίκτες της Ελπίδων πανηγυρίζουν το γκολ επί της Λευκορωσίας | 14 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Ελπίδων πανηγυρίζουν το γκολ επί της Λευκορωσίας | 14 Νοεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της κόντρα στη Λευκορωσία, καθώς επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα του Σουρλή και το αυτογκόλ του Σουπράνοβιτς, έπειτα από προσπάθεια του Μπότου και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του τέταρτου προκριματικού ομίλου του Euro 2023.

Η Εθνική Ελπίδων υποδέχθηκε την αντίστοιχη ομάδα της Λευκορωσίας στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2023 το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γεωργίας και της Ρουμανίας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πραγματοποιεί μια καλή εμφάνιση και να επικρατεί με 2-0.

Σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα ήταν ο Βασίλης Σουρλής στο 16ο λεπτό, ενώ το δεύτερο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Σουπράνοβιτς, έπειτα από πλασέ του Μπότου. Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική μας ανέβηκε πρώτη στον όμιλο με 11 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Πορτογαλία, η οποία έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του Euro προκρίνονται οι πρωτοπόροι των εννιά ομίλων, ο δεύτερος με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, με εξαίρεση τα παιχνίδια με τον τελευταίο του ομίλου. Οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους σε αγώνες μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.

Το ματς

Η Εθνική μας ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, καθώς ο Σουρλής έβαλε σε θέση οδηγού την Εθνική μας στο 16'.

Οι Έλληνες διεθνείς αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε το γύρισμα στον Σουρλή και αυτός με ωραίο γυρστό σουτ, έχοντας πλάτη στην εστία, την έστειλαν λίγο άουτ.

Οι Έλληνες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς είχαν σαν στόχο να κλειδώσουν το τρίποντο. Στο 26' ο Καλογερόπουλος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, από πολύ πλεονεκτική θέση, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να κάνει γρήγορα το 2-0. Ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιώργου Σίμου, μπήκε στην περιοχή, αποφεύγοντας, όποιον βρήκε μπροστά από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Μπότο και αυτός έκανε με τη μία το σουτ. Ο φορ του Παναθηναϊκού στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή.

Η μπάλα βρήκε στον αρχή στον Σουπράνοβιτς και ύστερα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μάκαβτσικ, με την UEFA να το χρεώνει ως αυτογκόλ στον Λευκορώσο στόπερ.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου προσπάθησαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα, δημιούργησαν κάποιες τελικές, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι Λευκορώσοι έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο καμία προσπάθειά τους δεν κατάφερε να κερδίσει τον Τζολάκη.

Επόμενη αγωνιστική για την Εθνική Ελπίδων είναι την προσεχή Τρίτη (16/11) κόντρα στην Ισλανδία και πάλι στο Θεόδωρος Κολοκτρώνης. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο παιχνίδι εκτός έδρας είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Στο ματς του άλλου ομίλου, η Ισλανδία νίκησε το Λιχτενστάιν με 3-0 στο Βαντούζ, ενώ στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση της Κύπρου με την Πορτογαλία.

Ελλάδα: Τζολάκης, Λύρατζης (84' Θυμιάνης), Ζαγαρίτης, Μιχαηλίδης, Διαμάντης, Γ. Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας, Ιωαννίδης (55' Τερεζίου), Μπότος, Σουρλής (73' Σαρδέλης).

Λευκορωσία: Μακάβτσικ, Πρισκέπα (67' Νταβισκίμπα), Σουπράνοβιτς, Βεγκέρα, Ορέσκεβιτς, Σότνικοβ (82' Καλιμόντσικ), Ζίνοβιτς (82' Λάτικχοφ), Μποκέροβ, Νικιφορένκο (67' Μαροζάου), Μπογκομόλσκι (72' Ποταπένκο), Λόζκιν.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ