ΕΛΛΑΔΑ

K21 Ελλάδα – Κύπρος 0-0: Πρεμιέρα με γκέλα

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας Κ21 με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro U21.
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας Κ21 με την Κύπρο EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ελπίδων και την αντίστοιχη της Κύπρου στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στα προκριματικά του EURO K21 2021-23

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του EURO K21 2021-23 με αντίπαλο την Κύπρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας συνοδεύτηκε από ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ένα αποτέλεσμα που φυσικά μόνο θετικό δεν ήταν για την Ελλάδα. Σε αντίθεση με την Κύπρο που με τον τρόπο που έπαιξε έδειξε να είναι ευχαριστημένη από την ισοπαλία.

Ο Γιάννης Γκούμας παρέταξε μια ενδεκάδα με εννιά «παλιούς» και δύο «νέους» στην Εθνική Ελπίδων καθώς οι Μανδάς και Θυμιάνης αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στο 4-3-3 που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Λύρατζη στα δεξιά και τον Τσαούση στα αριστερά ενώ το δίδυμο των στόπερ ήταν οι Μιχαηλίδης, Διαμαντής. Στη μεσαία γραμμή οι Τσιγγάρας και Θυμιάνης είχαν περισσότερο το νου τους στα ανασταλτικά καθήκοντά με τον Αλεξαναδρόπουλο να παίζει μπροστά τους. Στην επίθεση ο Γκούμας επέλεξε τον Ιωαννίδη ως φορ και τους Εμμανουηλίδη και Μαχαίρα στα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση, τη μπάλα στα πόδια της περισσότερη ώρα με την Κύπρο να έχει παραχωρήσει την κατοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 8’ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Οι παίκτες της Ελπίδων μάλιστα είχαν και την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος όταν στο 8’ ο Τσαούσης πίεσε και έκλεψε τη μπάλα η οποία έφτασε μέσα στην περιοχή στον Ιωαννίδη που έκανε το σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντι δοκάρι της Κύπρου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με μακρινά σουτ από τους Τσιγγάρα, Θυμιάνη και Αλεξανδρόπουλο που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Κίττο.

Η Κύπρος από την πλευρά της, μέσα στο ίδιο λεπτό, απείλησε δύο φορές και θα μπορούσε και αυτή να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Ναούμ στο 36’ νικήθηκε από τον Μανδά ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κακουλής μπήκε από τα δεξιά μετά από βαθιά μπαλιά έκανε το σουτ το οποίο πέρασε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Μανδά.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με την Κύπρο να απειλεί πρώτη. Στο 51’ ο Κωστή βρέθηκε σε θέση για σουτ εκτός περιοχής, το επιχείρησε αλλά ο Μανδάς σωτήρια έδιωξε και κράτησε το μηδέν.

Εν συνεχεία όπως και στο πρώτο μέρος η Ελλάδα είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 64’ ο Γιάννης Γκούμας προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει επιθετικότερη την Ελλάδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Κούτσιας, Ζαγαρίτης και Χριστόπουλος πέρασαν στο ματς αντί των Αλεξανδρόπουλου, Τσαούση και Μαχαίρα.

Η Ελλάδα προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία της Κύπρου. Βέβαια ούτε οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη φάση μπροστά από την εστία του Μανδά.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ζήτησαν πέναλτι στο 82’ σε πέσιμο του Λύρατζη μέσα στην περιοχή ενώ η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα χάθηκε στο 90’ όταν ο Κούτσιας έχοντας αρκετό χρόνο και χώρο μπροστά του επιχείρησε με τη μια ένα σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Κύπρου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΓΚΟΛ:

Κίτρινες: 44’ Λύρατζης

Κόκκινες:

ΕΛΛΑΔΑ: Μανδάς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσαούσης (64’ Ζαγαρίτης), Τσιγγάρας, Θυμιάνης, Αλεξανδρόπουλος (64’ Κούτσιας), Μαχαίρας (64’ Χριστόπουλος), Εμμανουηλίδης (78’ Πινακάς), Ιωαννίδης.

ΚΥΠΡΟΣ: Κίττος, Σεργίου, Κερκέζ, Κυπριανού, Νικολάου (75’ Γαβριήλ), Κωστή, Χρυσόστομου (64’ Ιλία), Παναγιώτου, Ναούμ, Κακουλή (64’ Παρούτης), Κατσαντώνης (75’ Λούκα).

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ