ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ19 Παναθηναϊκός - Σλάβια Σόφιας 8-0: Πέταγε φωτιές το τριφύλλι και ο Μπιλάλ που πέτυχε πέντε γκολ

UEFA YOUTH LEAGUE 2022-2023 /  -   (  / EUROKINISSI)
UEFA YOUTH LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 8-0 της Σλάβιας Σόφιας στη Λεωφόρο για το πρώτο του ματς στο Youth League με τον Μπιλάλ να πετυχαίνει πέντε τέρματα, τα άλλα τρία οι Φρόκου (2) και Νταμπίζας και μετέτρεψε σε διαδικαστικό χαρακτήρα τη ρεβάνς στη Σόφια στις 5 Οκτωβρίου.

Με τον Μπιλάλ να κάνει όργια, καθώς ο Αιγύπτιος φορ πέτυχε πέντε γκολ και με τους περισσότερους πράσινους σε εξαιρετική μέρα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 8-0 της Σλάβιας Σόφιας στη Λεωφόρο για το πρώτο του ματς στο Youth League και μετέτρεψε σε διαδικαστικό χαρακτήρα τη ρεβάνς στη Σόφια στις 5 Οκτωβρίου.

Το τριφύλλι είχε σε εξαιρετική μέρα τους Φρόκου (σ.σ. πέτυχε επίσης δύο γκολ) και τους Καλοσκάμη, Βολάκη αλλά και όλους τους υπόλοιπους πράσινους και έκανε ότι ήθελε στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' όταν Βολάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από βαθιά πάσα του Διαμαντή. Ο εξτρέμ των πράσινων έκανε ωραία ενέργεια και παράλληλη πάσα προς τον Μπιλάλ ο οποίος με ένα τακουνάκι νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι είχαν συνέχεια την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο ματς και έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη ενώ από την πλευρά της η Σλάβια Σόφιας είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι του Κεχάγιοφ.

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε στο 30' όταν ο Βολάκης μπήκε εντός περιοχής από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και γύρισε στο ύψος του πέναλτι. Εκεί ήταν ο Μπιλάλ που με πλασέ έγραψε το 2-0 για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν τρία τα τέρματα τους στο 38' όταν ο Φρόκου μπήκε στην περιοχή αλλά το σου που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με δύο γκολ από τον Φρόκου σε διάστημα ενός λεπτού.

Στο 44' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Φρόκου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έγραψε το 3-0 ενώ πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα, ο Μπιλάλ έβγαλε κάθετα στον Φρόκου και ο αρχηγός του τριφυλλιού με πλασέ έγραψε το 4-0.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 5-0 με κεφαλιά του Μπιλάλ μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή και να απειλεί και βρήκε και έκτο γκολ στο 58' όταν ο Τσεβάς έκανε την κίνηση από τα δεξιά, την παράλληλη μπαλιά με τη μπάλα να περνάει προς τον Μπιλάλ που εύκολα έκανε το 6-0 με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα.

Στο 65' ο Βολάκης και πάλι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε στον Μπιλάλ αυτός αρχικά έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, το δεύτερο σουτ του Αιγύπτιου μπλόκαρε ο Ίλιεφ αλλά με την τρίτη προσπάθεια ο Μπιλάλ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 7-0 με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια ωραία κάθετη πάσα προς τον Νταμπίζα ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ Ιλιέβ και πάνω στην γραμμή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 8-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λίλο, Τσεβάς (72' Σπαθάρης), Προδρομίτης, Πιτσώτης, Διαμαντής, Συμεωνίδης (59' Λιατίφης), Καλοσκάμης, Φρόκου (72' Ποπιέλα), Βολάκης, Κυριόπουλος (59' Νταμπίζας), Μπιλάλ (72' Λαζάρης).

ΣΛΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑΣ: Ιλιέβ, Γιορντάνοβ (46' Ραϊτσέφ), Γκεοργκίεβ (38' Σοράκοβ), Αθανάσοβ (85' Ναϊντένοβ), Ντολαπτσίεφ, Ενγκέν Ντο, Στογιάνοφ, Πετρόβ, Στοίνεβ (46' Τραϊκόβ), Ντιμιτρόβ, Κεχαγιόβ (46' Ραγκέλοφ).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ