ΕΛΛΑΔΑ

Κ19 Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Οι "κίτρινοι" έστεψαν πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό

Ο Αλμύρας πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Κ19
Ο Αλμύρας πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Κ19 INTIME

Ο Άρης επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten Κ19 και έστεψε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Το ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten Κ19 βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0, χάρη σε γκολ του Αλμυρά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, και πανηγυρίστηκε πέρα από τους κίτρινους και από τον Παναθηναϊκό.

Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τον Δικέφαλο στους 46 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από το πρωτοπόρο τριφύλλι μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή σε αυτή την κατηγορία, ανεξάρτητα από τι θα κάνουν οι δύο ομάδες στην τελευταία αγωνιστική.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και εν πολλοίς και το φετινό πρωταθλητή, ήρθε στην τελευταία φάση του ματς, με τον Χρυσόπουλο να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Αλμύρα να πιάνει το σουτ στην κίνηση, νικώντας τον κίπερ του ΠΑΟΚ, Μοναστηρλή.

Το ματς

Γεμάτο ήταν το πρώτο 45λεπτο από πλευράς φάσεων, με τους μεγάλους πρωταγωνιστές να είναι οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων που κατέβασαν ρολά. Ο Άρης του Κλεάνθη Ευσταθιάδη απείλησε τρεις φορές, με τον Χατζηιωάννου να αστοχεί σε κεφαλιά στο 10', και τους Πάγιο και Παναγίδη να μην καταφέρνουν να σκοράρουν αφού βρήκαν απέναντί τους τον εντυπωσιακό Μοναστηρλή.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ του Στέλιου Μαλεζά είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπυράκο στο 16' που όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον κίπερ των κιτρίνων Αβραμίδη στο 31ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το 75' η κάθε ομάδα είχε από μία καλή ευκαιρία για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 58' με τον Σμυρλή (το σουτ του έφυγε άουτ) και τους γηπεδούχους να απαντούν στο 67' με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Μαρμαρίδη που υποχρέωσε τον Μοναστηρλή σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει το γκολ που θα τον έφερνε σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν ήρθε, με τους Γκιτέρσο και Μπάμπουρα να μην καταφέρνουν να χριστούν σκόρερ στις τρεις καλές φάσεις που είχαν μέχρι το 90'.

Σα να μην έφτανε μάλιστα αυτό, ήρθε στο 90+5' η χαριστική βολή στις ελπίδες τους για τον τίτλο, με τον Άρη να βρίσκει το χρυσό γκολ στο 90+5' με τη συνεργασία των Χρυσόπουλου και Αλμύρα και να στέφει τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα στην Super League Interwetten Κ19 μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου.

ΑΡΗΣ: Αβραμίδης, Μαρμαρίδης, Χρυσόπουλος, Καραμανλής, Ασλανίδης, Σαλιάρης, Πάγιος (90' Κράνιας), Σγουρός (90' Αλμύρας), Τσαπακίδης (82' Καρυπίδης), Χατζηιωάννου (82' Τσέρα), Παναγίδης (92' Βακουφτσής)

ΠΑΟΚ: Μοναστηρλής, Τασιούρας, Κιτσάκης, Τσιακούμης, Τσίκος, Ζίλο, Σμυρλής, Ρουμαντσίεβ, Μπάμπουρας, Καλόγηρος (70' Κωττάς), Σπυράκος (70' Γκιτέρσος)

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ