ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ισπανία - Σουηδία 2-1: Στον τελικό οι Ισπανίδες μετά από ματς με δραματικό φινάλε

Spain's Salma Paralluelo celebrates after scoring her team's first goal during the Women's World Cup semifinal soccer match between Sweden and Spain at Eden Park in Auckland, New Zealand, Tuesday, Aug. 15, 2023. (AP Photo/Andrew Cornaga)
Spain's Salma Paralluelo celebrates after scoring her team's first goal during the Women's World Cup semifinal soccer match between Sweden and Spain at Eden Park in Auckland, New Zealand, Tuesday, Aug. 15, 2023. (AP Photo/Andrew Cornaga) AP

Σε έναν ημιτελικό στον οποίο όλα τα γκολ μπήκαν μετά το 80' η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών.

Την πρώτη από τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ των γυναικών μάθαμε το μεσημέρι της Τρίτης (15/08) μετά από ένα ματς με δραματικό φινάλε.

Σε έναν αγώνα στον οποίο όλα τα γκολ μπήκαν μετά το 80' η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Αυστραλία - Αγγλία.

Η αναμέτρηση είχε ελάχιστες καλές στιγμές και συγκινήσεις μέχρι το 80ο λεπτό. Στο 81ο λεπτό η Παραγιουέλο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Σουηδίας και άνοιξε το σκορ για την Ισπανία.

Οι Σουηδές πίεσαν και στο 88ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τέρμα της Ρεμπέκα Μπλόμκβιστ. Πριν όμως προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 89΄ η Καρμόνα με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έδωσε τη νίκη στην Ισπανία.

Το πανόραμα των ημιτελικών

Τρίτη 05/08

  • Ισπανία - Σουηδία 2-1

Τετάρτη 16/08

  • 13.00 Αυστραλία - Αγγλία

Μικρός τελικός

Σάββατο 19/08

  • 11.00 Σουηδία - Ηττημένος Αυστραλία - Αγγλία

Τελικός

Κυριακή 20/08

  • Ισπανία - Νικητής Αυστραλία - Αγγλία
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ