EURO 2020

Ισπανία - Πορτογαλία 0-0: Άσφαιρος ο Μοράτα, χωρίς γκολ το ντέρμπι

Μονομαχία Γκαγιά - Σάντσες σε φιλική αναμέτρηση της Ισπανίας με την Πορτογαλία ενόψει του Euro 2020 (4 Ιουνίου 2021)
Μονομαχία Γκαγιά - Σάντσες σε φιλική αναμέτρηση της Ισπανίας με την Πορτογαλία ενόψει του Euro 2020 (4 Ιουνίου 2021) @ 2020 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία ήταν καλύτερη από την Πορτογαλία στο φιλικό του "Γουάντα Μετροπολιτάνο" όμως το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, με τις χαμένες ευκαιρίες των Μοράτα και Τόρες να αναδεικνύουν το πρόβλημα της φούρια ρόχα στο γκολ.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Euro 2020, Ισπανία και Πορτογαλία έμειναν στο 0-0 στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (4/6) στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" της Μαδρίτης.

Οι παίκτες του Ενρίκε προσπάθησαν με ποδόσφαιρο κατοχής να επιβάλλουν το ρυθμό τους αλλά τους έλειψε το γκολ, καθώς οι Μοράτα και Τόρες σπατάλησαν τις φάσεις στις οποίτες πρωταγωνίστησαν ενώ στον αντίποδα η Πορτογαλία εμφάνισε μία εικόνα συμπαγής ομάδας αμυντικά αλλά αναιμικής από τη μέση και μπροστά.

Το ματς

Ελάχιστα πράγματα είχε να προσφέρει το πρώτο ημίχρονο της σπουδαίας διεθνούς φιλικής αναμέτρησης, με την Ισπανία να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας απέναντι στην παθητική Πορτογαλία αλλά να έχει μόνο μία μεγάλη φάση να παρουσιάσει.

Αυτή έλαβε χώρα στο 27', όταν μετά απο εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του Μοράτα από αριστερά, ο Φεράν Τόρες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρουί Πατρίσιο.

Ο Μοράτα είχε επίσης δύο καλές στιγμές για να βάλει μπροστά στο σκορ την φούρια ρόχα αλλά απέτυχε στα σουτ που επιχείρησε από καλές θέσεις τόσο στο 50' όσο και στο 54' ενώ από την πλευρά της η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 απείλησε για πρώτη φορά στο 60', όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Ρονάλντο από τα δεξιά, η κεφαλιά του Ζότα από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε να συνεχίζουν να πιέζουν έχοντας την κατοχή, όμως το γκολ δεν ήρθε και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον Λουίς Ενρίκε, με τους Μοράτα και Τόρες να είναι μέσα στις φάσεις αλλά να αδυνατούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε για καλύτερη στιγμή την κεφαλιά στο 88' που απέκρουσε με δυσκολία ο Πατρίσιο ενώ ο στράικερ της Γιουβέντους είχε μοναδικό τετ α τετ με τον κίπερ της Γουλβς στο 91' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι από το πλασέ του.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Λαπόρτ (79' Ντιέγκο Γιορέντε), Τόρες, Γκαγιά, Μπουσκέτς (63' Ρόδρι), Ρουίθ (75' Κόκε), Τιάγκο (62' Πέδρι), Τόρες (63' Γκαρσία), Σαράμπια (75' Μορένο), Μοράτα

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίτσιο, Σεμέδο, Πέπε (59' Καρβάλιο), Φόντε, Γκερέιρο (81' Μέντες), Ντανίλο, Ολιβέιρα (59' Φερνάντες), Σάντσες (70' Σίλβα), Φέλιξ (46' Γκονσάλβες), Ζότα (70' Παουλίνια), Ρονάλντο

Τα αποτελέσματα στα διεθνή φιλικά της Παρασκευής:

Φιλανδία - Εσθονία 0-1 (59' πεν. Σάπινεν)

Λετονία - Λιθουανία 3-1 (37' αυτ. Μπενέτα, 69' Έμσις, 85' Ουλτρίκις / 67' Γκολουμπίκας)

Μάλτα - Κόσοβο 1-2 (45+1' Ντίμεκ / 19' 84' Ράσιτσα)

Βόρεια Μακεδονία - Καζακστάν 4-0 (35' πεν. Αλιόσκι, 57' Τρικόφσκι, 73' Ριστόφσκι, 76' Τσουρλίνοφ)

Ισπανία - Πορτογαλία 0-0

Ουγγαρία - Κύπρος (21:00)

Νησιά Φερόε - Ισλανδία (21:45)

Ιταλία - Τσεχία (21:45)

Σλοβενία - Γιβραλτάρ (21:45)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ