NATIONS LEAGUE

Ισπανία - Ιταλία 2-1: Ο Χοσέλου στο 88' την έστειλε στον τελικό του Nations League

Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations 2022-2023 στο "Ντε Γκρολς Φέστε", Ενσχέντε | Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023
Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations 2022-2023 στο "Ντε Γκρολς Φέστε", Ενσχέντε | Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 © 2023/PETER DEJONG/AP IMAGES

Η ιστορία επαναλήφθηκε και η Ισπανία επικράτησε και στον φετινό ημιτελικό του Nations League με 2-1 της Ιταλίας, προχωρώντας στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία την Κυριακή.

Τον Οκτώβριο του 2021 ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο ήρωας της Ισπανίας. Το 2023 ο Χοσέλου έγραψε το 2-1 κι έστειλε στο καναβάτσο την Ιταλία για δεύτερη σερί ημιτελική φάση του Nations League, στέλνοντας την Ισπανία στον τελικό κόντρα στην Κροατία.

Η "ρόχα" μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λεονάρντο Μπονούτσι και με τον Γέρεμι Πίνο άνοιξε το σκορ μόλις στο 3'. Η ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 11', έπειτα από χέρι του Ρομπέν λε Νορμάν που έκανε ντεμπούτο με την Ισπανία, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να κάνει το 1-1.

Οι παίκτες του Λουίς ντε λα Φουέντε είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κυκλοφορία, όμως σε μία αντεπίθεση στο 21' ο Νταβίντε Φρατέζι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουνάι Σιμόν, με το γκολ να ακυρώνεται για οριακό οφσάιντ.

Μία κεφαλιά του Ραφάελ Τολόι παραλίγο να οδηγήσει στην ανατροπή, με την ανάπαυλα να φέρνει τρεις αλλαγές, δύο για τη "σκουάντρα ατζούρα" (Ματέο Νταρμιάν αντί Μπονούτσι, Φεντερίκο Ντιμάρκο αντί Λεονάρντο Σπινατσόλα) και μία για την Ισπανία (Μάρκο Ασένσιο αντί Ροδρίγο).

Ο Ρόδρι ήταν ηγέτης στον χώρο του κέντρο ύστερα από τον τίτλο του MVP του τελικού Champions League και είχε ένα επικίνδυνο φάουλ που απέκρουσε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε και μία σούπερ επέμβαση στην αρχή του 2ου μέρους σε προσπάθεια του Μικέλ Μερίνο.

Ο Σιμόν είχε λιγότερη δουλειά (αλλά σταμάτησε ξανά τον Φρατέζι) και παρά τις αλλαγές, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση. Ένα σουτ του Ρόδρι που κόντραρε όμως στρώθηκε στα πόδια του Χοσέλου που από κοντά έκανε το 2-1 στο 88' και καθάρισε την πρόκριση.

  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74' Ρουίθ), Ροδρίγκο (46' Ασένσιο), Γκάβι (68' Κανάλες), Πίνο (74' Φατί), Μοράτα (84' Χοσέλου)
  • ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Μπονούτσι (46' Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντι Λορέντζο, Φρατέζι (76' Βεράτι), Ζορζίνιο (61' Κριστάντε), Μπαρέλα, Σπινατσόλα (46' Ντιμάρκο), Ιμόμπιλε (60' Κιέζα), Τζανιόλο

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Nations League

  • Ολλανδία - Κροατία 2-4 παρ., 2-2 κ.α. (34' Μάλεν, 90+6' Λανγκ / 55' πεν. Κράμαριτς, 72' Πάσαλιτς, 98' Πέτκοβιτς, 116' πεν. Μόντριτς)
  • Ισπανία - Ιταλία 2-1 (3' Πίνο, 88 Χοσέλου / 11' πέν. Ιμόμπιλε)

Ο μικρός τελικός

18/06 16:00 Ολλανδία - Ιταλία

Ο μεγάλος τελικός

18/06 21:45 Κροατία - Ισπανία

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ