ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ιράν - Κατάρ 2-3: Οι οικοδεσπότες στον τελικό, Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ επιστρέφουν Ελλάδα

Ο Αλμοέζ Αλί του Κατάρ πανηγυρίζει με τον Αμπντουλαζίζ Χατέμ γκολ που σημείωσε κόντρα στο Ιράν για τα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου 2023 στο "Αλ-Τουμαμά", Ντόχα | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024
Ο Αλμοέζ Αλί του Κατάρ πανηγυρίζει με τον Αμπντουλαζίζ Χατέμ γκολ που σημείωσε κόντρα στο Ιράν για τα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου 2023 στο "Αλ-Τουμαμά", Ντόχα | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 © 2024/HUSSEIN SAYED/AP IMAGES

Το Κατάρ υπέταξε με 3-2 το Ιράν σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία. Εχσάν Χατζισαφί και Καρίμ Ανσαριφάρντ επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Το Λουσαΐλ θα υποδεχθεί την οικοδέσποινα χώρα, το Κατάρ, καθώς και την Ιορδανία, στον τελικό του φετινού Ασιατικού Κυπέλλου, όπως προέκυψε από το πέρας των ημιτελικών. Το Κατάρ υπέταξε με 3-2 το Ιράν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι κι έδωσε ραντεβού με τους Ιορδανούς, σε μία υπόθεση... Μέσης Ανατολής.

Το Ιράν παρατάχθηκε με τον αρχηγό Εχσάν Χατζισαφί στο βασικό σχήμα και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στον πάγκο. Το 1-0 μόλις στο 4' με τον Σαρντάρ Αζμούν απαντήθηκε άμεσα από το Κατάρ με τον Τζασέμ Γκαμπέρ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό και οι δύο χώρες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν μέχρι το 43ο λεπτό, όταν ο Ακράμ Αφίφ έδωσε προβάδισμα στους οικοδεσπότες.

Στην ανάπαυλα, ο Χατζισαφί έγινε αλλαγή με τον Μιλάντ Μοχαμαντί, με το Ιράν να ισοφαρίζει στο 51' χάρη σε πέναλτι του Αλιρεζά Τζαχανμπάχς. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες μέχρι το 82', όταν ο Αλμοέζ Αλί, πρώτος σκόρερ και MVP της νικηφόρας διοργάνωσης του 2019, έγραψε το 3-2 για το Κατάρ.

Το Ιράν έδωσε μάχη για την ισοφάριση, όμως ο Σοτζαέ Χαλιλζαντέχ αποβλήθηκε στο 3ο από τα 13 λεπτά καθυστερήσεων κι έτσι το Κατάρ κράτησε το προβάδισμα.

Ο αποκλεισμός του Ιράν σημαίνει ότι οι Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ (δεν αγωνίστηκε) επιστρέφουν στην Ελλάδα για ΑΕΚ και Άρη, αφού δεν υπάρχει μικρός τελικός.

  • ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν (87' Μογκανλού), Κανανί, Χαλιλζαντέχ, Χατζισαφί (46' Μοχαμαντί), Εμπραχιμί (46' Μοχεμπί), Εζατολαχί, Τζαχανμπάχς, Ταρεμί (90+8' Ασαντί), Γκοντός, Αζμούν
  • ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Ρο-Ρο (63' Σαλμάν), Αλμα. Αλί (68' Χουχί), Αμπντουρισάγκ (63' Αλ-Χαϊντός), Γκαμπέρ (81' Χατέμ), Φατί, Γουάντ, Αχμέντ (46' Μοχαμάντ), Αλμο. Αλί, Αφίφ

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Ιορδανία - Νότια Κορέα 2-0 (53' Αλ-Ναϊμάτ, 66' Αλ-Ταμαρί)
  • Ιράν - Κατάρ 2-3 (4' Αζμούν, 51' πέν. Τζαχανμπάχς / 17' Γκαμπέρ, 43' Αφίφ, 82' Αλμο. Αλί

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/02 17:00 Ιορδανία - Κατάρ
TAGS ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ