ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής: Αγοράζει το ΑΦΜ της Τρίγλιας και περιμένει "πράσινο φως" για Super League 2

Φίλαθλοι του Ηρακλή κατά την πρώτη προπόνηση για τη σεζόν 2018-2019 | Δευτ'ερα 27 Αυγούστου 2018
Φίλαθλοι του Ηρακλή κατά την πρώτη προπόνηση για τη σεζόν 2018-2019 | Δευτ'ερα 27 Αυγούστου 2018 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηρακλής ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσω της Super League, έχοντας φτάσει στην τελική ευθεία της εξαγοράς του ΑΦΜ από την Τρίγλια.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η επάνοδος του Ηρακλή στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ύστερα από έναν αγώνα δρόμου που έδωσαν με επιτυχία τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποί του, αλλά και οι φίλαθλοι της ιστορικής ομάδας.

Ο "γηραιός" ετοιμάζει την επιστροφή του μέσω της Τρίγλιας, με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία ώστε να εξαγοράσει το ΑΦΜ της και να πάρει τη θέση της στη Super League 2 της νέας σεζόν, στην οποία θα μετέχουν και οι ομάδες της Football League (που καταργείται).

Η συμφωνία Τρίγλιας - Ηρακλή

Οι συζητήσεις μεταξύ της ομάδας απ' τη Χαλκιδική και του Νέου ΓΣ Ηρακλή είχαν αρχίσει πριν από δύο χρόνια, όμως μέχρι στιγμης δεν είχαν καρποφορήσει. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού πρωταθλήματος ανάγκαζε τους ανθρώπους των ομάδων της Football League να αυξήσουν κατά πολύ τα ποσά των εγγυητικών επιστολών τους αλλά και του μετοχικού κεφαλαίου τους, με συνέπεια η Τρίγλια να μην είναι σε θέση να συμμετάσχει στη Super League 2 χωρίς βοήθεια.

Ο Ηρακλής άδραξε την ευκαιρία και οι συζητήσεις των δύο πλευρών φούντωσαν ξανά, ειδικά από τη στιγμή που ο "γηραιός" είχε απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος και μπορούσε να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, αλλά απ' τη Γ' Εθνική, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή του 1ου ομίλου και να συμμετάσχει στα playoffs ανόδου.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με την εξής προϋπόθεση: την εγγυητική επιστολή ύψους 150.000 ευρώ θα την κάλυπτε η πλευρά του Ηρακλή και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 350.000 η πλευρά της Τρίγλιας.

Το κάλεσμα στους φιλάθλους του Ηρακλή που πέτυχε

Η πρώτη κίνηση που έπρεπε να γίνει είναι να συγκεντρωθούν χρήματα εγκαίρως για να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή του σωματείου (ανεξαρτήτως ονόματος και ταυτότητας), που θα ζητούσε άδεια για τη συμμετοχή του στη Super League 2 2021-2022.

Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης της Τρίγλιας, Στράτος Ευγενίου, είχε καλέσει διαφόρους ανθρώπους της ομάδας να συμβάλλουν με τα χρήματά τους, διερευνώντας και την πιθανότητα η ομάδα να κατέβει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα, δίχως συσχετισμό με τον Ηρακλή.

Η πλευρά του "γηραιού" έκανε κάλεσμα σε απλούς φιλάθλους αλλά και πιο ευκατάστατους πολίτες Ελλάδας και εξωτερικού, που θα ήθελαν να γίνουν αρωγοί στο νέο ξεκίνημα του συλλόγου στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η αρχή έγινε με τη συγκέντρωση 50.000 και τις τελευταίες 3 ημέρες βρέθηκαν και τα υπόλοιπα χρήματα.

"Θα απευθυνθούμε λοιπόν μόνο στο λαό του Ηρακλή και θα τον ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας γιατί, πέρα από κάθε πρόβλεψη, πέρα από κάθε λογική, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε έναν και έναν και μία μία ξεχωριστά, όχι γιατί εξασφαλίστηκε η εγγυητική επιστολή της ομάδας, αλλά γιατί με την στάση σας γκρεμίσατε για άλλη μια φορά όλα τα στερεότυπα που έχουνε 'φιλοτεχνηθεί' τα τελευταία χρόνια και μας αναφέρουν ως λίγους, ως αποσυσπειρωμένους , ως τζαμπατζήδες", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη από την Τρίτη.

Οι λεπτομέρειες για την επόμενη μέρα του Ηρακλή

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και κατατέθηκαν για να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή που πρέπει να κατατεθεί προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Τρίγλια απ' την πλευρά της προχώρησε στην ΑΜΚ από 30.000 σε 350.000, όπως εξήγησε ο μεγαλομέτοχός της στην ΕΡΤ3.

"Αυτή η εγγυητική επιστολή θα κατατεθεί σαν ΠΑΕ Τρίγλια κι από εκεί και πέρα υπάρχει μια οικονομική συμφωνία που έχουμε κάνει με τους ανθρώπους του Ηρακλή, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί. Ήταν μια συζήτηση που τραβάει τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτήν τη φορά ήταν σε πιο σοβαρή βάση. Εάν ολοκληρωθούν όλα όπως πρέπει, νομίζω θα γίνει η μεταφορά της ομάδας και η μετονομασία της σε Ηρακλής, ώστε να παίζει στη Θεσσαλονίκη".

Μαζί με το ΑΦΜ της Τρίγλιας, ο Ηρακλής θα αποκτήσει και τον Ερασιτέχνη. Όταν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αδειοδότησης απ' την ΕΕΑ, θα αρχίσει η διαδικασία για τη μεταβίβαση των μετοχών και για την αλλαγή καταστατικού.

Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και κάποιος επενδυτής ώστε να αναλάβει να χρηματοδοτήσει το νέο εγχείρημα του Ηρακλή. Ήδη μοιάζει πιθανό σημαντικό μέρος των χρημάτων για την εγγυητική να προήλθε από ομογενή επιχειρηματία, ενώ και στον Ερασιτέχνη υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος. "Ο Ηρακλής θα έχει σύντομα ιδιοκτήτη, μιλάμε με 3-4 ανθρώπους και θα καταλήξουμε σε κάποιον που να μπορεί να σηκώσει το βάρος του μεγάλου αυτού ονόματος που λέγεται Ηρακλής. Στόχος μας φυσικά θα είναι η άνοδος στην φυσική θέση του Ηρακλή", ανέφερε ο πρόεδρος του ΓΣ, Φώτης Θέος, στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus.

Όσο για την έδρα που θα έχει ο Ηρακλής στη Super League 2, αυτή θα είναι το "Καυτανζόγλειο", έστω κι αν υπάρχουν ήδη κινήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου: "Δεν μας ενδιαφέρει εάν παίξει και ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ και του σταδίου. Εμείς από το 1960 έχουμε έδρα το Καυτανζόγλειο, είναι η έδρα μας, μέχρι να φτιάξουμε το δικό μας γήπεδο, στους Χιρτατζήδες, ένα θέμα που πάει πολύ καλά και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις. εεκί πρέπει να γκρεμισθεί το Ιβανόφειο και το Κατσάνειο, να φτιάξουμε ένα μεγάλο κλειστό γήπεδο για όλα τα αθλήματα. Έχουμε να κάνουμε ανακοινώσεις και να μάθετε για όσα ετοιμάζουμε".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2 ΤΡΙΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ