Ηρακλής 2008-2009

Με νέους και διψασμένους παίκτες και τον Πεντράθα στον πάγκο ο Ηρακλής ξεκινά τη σεζόν με προσδοκίες
Ο Αντώνης Ρέμος για δεύτερη χρονιά στην προεδρία της ομάδας σε συνεργασία με τον Άνχελ Πεντράθα και τον Ηλία Πουρσανίδη, έφερε την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πολλούς νέους και συνάμα ταλαντούχους παίκτες.
Ο Ηρακλής με σωστό σχεδιασμό φρόντισε να κλείσει από νωρίς το ρόστερ του, ενώ έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Super League.
Στόχος για τον Γηραιό την φετινή σεζόν είναι να προσφέρει θέαμα αλλά πάνω απ’ όλα να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Super League και γιατί όχι η είσοδος στην πρώτη οκτάδα.
Τι έκανε πέρσι
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ηρακλής αντίκρυσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού, όμως κατάφερε να “ξυπνήσει” και να σωθεί.
Η ομάδα του Άνχελ Πεντράθα βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη όμως λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε, έμεινε στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Γηραιός αποδίδοντας σε αρκετά παιχνίδια ωραίο ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην 10η θέση έχοντας 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες και έστω και δύσκολα κέρδισε την παραμονή στην Super League.
Το μεγάλο αστέρι
Το καλύτερο για το τέλος κράτησαν οι διοικούντες του Ηρακλή καθώς έντυσαν και πάλι στα “κυανόλευκα” τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.
Ο Κύπριος επιθετικός που έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό επιστρέφει στην ομάδα που αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις.
Ο “Μιχαλάκης” ήταν το μεγάλο επιθετικό όπλο του Γηραιού από το 1997 μέχρι το 2001 και άπαντες στον Ηρακλή στηρίζουν πολλά στον Κύπριο, ευελπιστώντας πως θα “βομβαρδίσει” τις αντίπαλες άμυνες όπως τότε…
Είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο αστέρι του φετινού Ηρακλή.
Ονειρο θερινής νυκτός
Ο Νταμέ Ν’ Ντόι ήταν από τους παίκτες που βρισκόντουσαν ψηλά στην λίστα του Ηρακλή, όμως το φινάλε δεν ήταν ιδανικό για τον Γηραιό.
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός δεν ανηφόρισε προς Θεσσαλονίκη, αλλά κατηφορίσε προς Κρήτη καθώς υπέγραψε με τον ΟΦΗ.
Άλλος ένας παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο Ηρακλής αλλά έμεινε όνειρο θερινής νυκτός, ήταν ο Χρυσόστομος Μιχαϊλίδης.
Η διοίκηση του Γηραιού από την στιγμή που παραχώρησε τον Πάρντο στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, θεώρησε ως ιδανικό αντικαταστάτη τον Μιχαϊλίδη, όμως λογάριασαν δίχως τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Ατρόμητος.
Ήρθαν: Κωνσταντίνου, Αγρίτης, Μπούρμπος, Επστάιν, Ντιέ, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Κίκο Ρατόν, Φούφουλας, Κοβαλέφσκι
Έφυγαν: Πουρσανίδης, Μαλαγκένιο, Χλωρός, Μαυρογενίδης, Ααρόν, Παπαδόπουλος, Φονσέκα, Λέιτε, Εντίνιο, Τσάβι, Ράγκουελ, Πάρντο
Συν
Ο Ηρακλης μπαίνει στην νέα σεζόν με πολλές προσδοκίες και σίγουρα το πλεονέκτημα είναι πως δεν υπάρχουν διοικητικά προβλήματα καθώς με τον Αντώνη Ρέμο υπάρχει ηρεμία…
Το τεχνικό τιμ και οι παίκτες στον Γηραιό σκέφτονται μονάχα το ποδόσφαιρο καθώς όλα τα άλλα είναι θέμα της διοίκησης που προχωρά πάνω σε ένα σχέδιο.
Άλλο ένα θετικό για τον Ηρακλή, είναι ο Άνχελ Πεντράθα που έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής την περσινή σεζόν.
Πλην
Μπορεί οι παίκτες που αποκτήθηκαν να είναι νέοι και διψασμένοι για διακρίσεις, όμως κανείς δεν γνωρίζει το κατα πόσο θα είναι ικανοί να κρατήσουν την ομάδα στην πλάτη τους.
Εμπεριέχει αρκετό ρίσκο το “στοίχημα” της διοίκησης, όμως ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν…
Ρόστερ
| Νο | Όνομα | Θέση | Ηλικία | Πρ. ομάδα |
| 1 | Γιώργος Μπαντής | Τ | 23 | ερασ. Ηρακλή |
| 22 | Ενέα Κολίτσι | Τ | 22 | ερασ. Ηρακλή |
| 30 | Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι | Τ | 31 | Κορόνα Κίελτσε |
| 31 | Ηλίας Μέλκας | Τ | 18 | ερασ. Ηρακλή |
| 2 | Γρηγόρης Παπαζαχαρίας | Α | 23 | ερασ. Ηρακλή |
| 3 | Χρήστος Μπούρμπος | Α | 25 | ΑΕΚ |
| 4 | Τάσος Κατσαμπής | Α | 35 | ΠΑΟΚ |
| 5 | Κώστας Φούφουλας | Α | 23 | Κέρκυρα |
| 12 | Αχιλλέας Σαρακατσάνος | Α | 25 | Απόλλων Καλαμαριάς |
| 16 | Γιώργος Ιωαννίδης | Α | 20 | ερασ. Ηρακλή |
| 18 | Κώστας Γιαννούλης | Α | 20 | Πιερικός |
| 23 | Μπάμπης Περπερίδης | Α | 22 | Πανδραμαϊκός |
| 28 | Νίκος Ψυχογιός | Α | 19 | ερασ. Ηρακλή |
| 6 | Αριστίντ Σερζ Ντιέ | Μ | 30 | Αζαξιό |
| 8 | Χαβιέρ Φρανσίσκο Μάρτος | Μ | 24 | Μάλαγα Β’ |
| 10 | Χοσέ Φερνάντο Μάρκες | Μ | 23 | Ατλέτικο Μαδρίτης Β’ |
| 17 | Μανώλης Παπαστεριανός | Μ | 21 | ερασ. Ηρακλή |
| 20 | Σεμπαστιάν Γκαρσία Πίτου | Μ | 24 | Ουνιόν Σάντα Φε |
| 21 | Ντένις Επστάιν | Μ | 22 | Όφενμπαχ |
| 26 | Γρηγόρης Πιτσόκος | Μ | 19 | ερασ. Ηρακλή |
| 27 | Δημήτρης Ασλανίδης | Μ | 19 | ερασ. Ηρακλή |
| 29 | Γιώργος Μοσχάκης | Μ | 18 | ερασ. Ηρακλή |
| 7 | Κίκο Ρατόν Μαρτίνεθ | Ε | 31 | Οριχουέλα |
| 9 | Άγγελος Κομβολίδης | Ε | 20 | Εθνικός |
| 11 | Ανέστης Αγρίτης | Ε | 27 | Όφενμπαχ |
| 19 | Δημήτρης Γιάντσης | Ε | 20 | ερασ. Ηρακλή |
Προπονητής: Άνχελ Πεντράθα
O προπονητής της ομάδας, Άνχελ Πεντράθα Λαμίγια γεννήθηκε στις 04/10/1962 και είναι ποδοσφαιρικό γέννημα – θρέμμα της μεγάλης Μπαρτσελόνα.
Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του τα έκανε στην ομάδα της Βαρκελώνης φτάνοντας το 1983 στην πρώτη ομάδα του Ισπανικού Συλλόγου, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1985), τρία Κύπελλα Ισπανίας (1986, 1988, 1991) και ένα League Cup (1984).
Από το 1988 έως το 1995 αγωνίστηκε στην Μαγιόρκα και έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στη Soller (1995 – 1997).
Υπήρξε 39 φορές διεθνείς με τις “μικρές” εθνικές ομάδες της Ισπανίας.
Ως προπονητής άρχισε την καριέρα του από τα Τμήματα Υποδομής της Μπαρτσελόνα (1997), μεταπήδησε το 2002 στα Τμήματα Υποδομής της Εσπανιόλ , φτάνοντας το 2004 στο τιμόνι της Δεύτερης Ομάδα του Συλλόγου.
Την περίοδο 2005 – 2006 καθοδήγησε την Ομάδα Νέων της Μπενιντόρμ και την περίοδο 2006 – 2007 ανέβασε την Ομάδα Νέων της Βιγιρεάλ από την 3η στην 2η Κατηγορία.
Τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο του “Καταλανού προπονητή” για τις επιτυχίες του τις περιόδους 2002 – 2003 και 2003 – 2004.
Από τις 27 Δεκεμβρίου 2007 είναι στο τιμόνι της τεχνικής καθοδήγησης του Ηρακλή.
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Χωρητικότητα: 27.770 (καθήμενοι)|
Το Καυτανζόγλειο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.
Κτίστηκε το: 1960 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 47.458 (Ελλάδα – Ελβετία, στις 15/10/1969)
Κτίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Καυτανζόγλου, από όπου πήρε και το όνομά του. Έχει φιλοξενήσει 18 παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 16 Μαίου 1973, όταν η AC Milan νίκησε τη Leeds United με 1-0.
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο ήταν επί πολλά χρόνια (μέχρι την κατασκευή του ΟΑΚΑ) το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με χωρητικότητα 39.190 θεατών.
Τον Μάιο του 2000 έγινε μία μικρής κλίμακας ανακαίνιση του σταδίου, με την τοποθέτηση κυανόλευκων καθισμάτων σε όλες τις κερκίδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητας περίπου στις 28.000.
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Φιλοξένησε παιχνίδια ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα εννέα προκριματικούς αγώνες ομίλων ανδρών και γυναικών, έναν προημιτελικό ανδρών, έναν ημιτελικό ανδρών, καθώς και τον μικρό τελικό ανδρών. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν εκτεταμένα έργα αναβάθμισης από το καλοκαίρι του 2002 μέχρι και την άνοιξη του 2004 (δείτε τις μακέτες). Τις εργασίες εκτέλεσε η “Θεμελιοδομή” με κόστος περίπου € 47.000.000. Το αναμορφωμένο Καυτανζόγλειο παραδόθηκε και πάλι σε χρήση στις 27/4/2004 με τον φιλικό αγώνα των Ολυμπιακών ομάδων Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι εργασίες που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιέλαβαν τη ριζική ανακαίνιση τόσο του Καυτανζογλείου Σταδίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου.
Πίσω από τη δυτική εξέδρα κατασκευάστηκε ένα τετραώροφο κτίριο για τις ανάγκες του Τύπου και των VIPs (με 14 σουίτες). Το κτίριο διαθέτει επίσης χώρους γραφείων και καταστημάτων.
Η οροφή του προωθείται σε πρόβολο, δημιουργώντας στέγαστρο που καλύπτει περίπου 4.000 θέσεις. Αξίζουν ακόμη να αναφερθούν οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και οι δύο ηλεκτρονικοί πίνακες (ο ένας μάλιστα περιστρεφόμενος) που τοποθετήθηκαν το 2004.
Πίσω από την ανατολική πλευρά των εξεδρών κατασκευάστηκε ένα άλλο κτίριο με προπονητήρια κλειστού στίβου, γυμναστικής και βαρέων αθλημάτων. Βορειο-δυτικά του σταδίου κτίστηκε το Μουσείο Αθλητισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται ένα βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο διαθέτει στίβο 8 διαδρομών και κερκίδες για 1.200 θεατές.
Το Καυτανζόγλειο είναι ΝΠΔΔ και ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.