ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΗΠΑ - Μεξικό 3-2: Οι Αμερικανοί κατέκτησαν το Nations League

Ο Μπόμπι Γουντ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό
Ο Μπόμπι Γουντ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό © 2021 JAE C. HONG / ASSOXIATED PRESS

Οι ΗΠΑ επικράτησαν του Μεξικού 3-2 στον τελικό του Nations League της Βόρειας Αμερικής, σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων των δύο ομάδων μέχρι το τέλος, ενώ δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, οι ΗΠΑ επικράτησαν 3-2 του Μεξικού στην παράταση και κατέκτησαν το πρώτο Nations League της ηπειρωτικής ζώνης της Βόρειας Αμερικής.

Σε ένα γεμάτο από φάσεις και γκολ ένταση πρώτο μέρος το Μεξικό ευτύχησε να πάρει προβάδισμα νωρίς νωρίς, με τον Κορόνα στο 2', έπειτα από λάθος της άμυνας. Ο μεσοεπιθετικός της Πόρτο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο 24' ο Έκτορ Μορένο σκόραρε για το Μεξικό, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, κατόπιν υπόδειξης του VAR. Τρία λεπτά μετά, ο Τζιοβάνι Ρέινα, που αγωνίζεται στην Ντόρτμουντ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά το Μεξικό, ήταν εκείνο που ευτύχησε να σκοράρει. Ο Ντιέγκο Λάινεθ, λίγα δευτερόλεπτα μετά από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε ξανά το Μεξικό μπροστά στο σκορ, με ωραίο τελείωμα, με τον Λοθάνο να πιστώνεται την ασίστ.

Η απάντηση για τις ΗΠΑ ήρθε στο 82', με τον Ουένστον ΜακΚένι. Ο Ρέινα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους να πηδάει πιο ψηλά από όλους και παρά την προσπάθεια του Οτσόα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με το αποτέλεσμα να κρίνεται από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πούλισικ στο 114', μια απόφαση που εξόργισε τον Τάτα Μαρτίνο (προπονητής του Μεξικού), ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, πήγε δίπλα στο μόνιτορ μαζί με τον διαιτητή για να δει τη φάση του πέναλτι, ακουμπώντας τον στην πλάτη και τον λαιμό.

Το Μεξικό έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, όμως ο Γκουαρδάδο αστόχησε από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-2, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Δυστυχώς η αναμέτρηση είχε και άσχημα περιστατικά, καθώς πέραν της ολιγόλεπτης διακοπής λόγω κάποιων κραυγών που ακούστηκαν κατά των ομοφυλοφίλων, από το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.

Ωστόσο αυτό το περιστατικό δεν ήταν το μόνο που συνέβη, καθώς σε μια αψυμαχία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, έπειτα από φάουλ του Γκουαρδάδο στον ΜακΚένι στο ένατο λεπτό του δευτέρου μέρους της παράτασης (120+9'), ο κόσμος έριξε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους ποδοσφαιριστές.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ