STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Παναιτωλικός 3-1: Φινάλε με νίκη και πρωτιά στα playouts για τους Νικαιώτες

Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ντάλσιο κόντρα στον Παναιτωλικό
Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ντάλσιο κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιωνικός έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για τη σεζόν, επικρατώντας 3-1 του Παναιτωλικού στη Νίκαια. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού τερμάτισε πρώτη στη διαδικασία των playouts.

Ο Ιωνικός ήταν η καλύτερη ομάδα της διαδικασίας των playouts κάτι που απέδειξε και στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, όπου νίκησε με 3-1. Τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού πέτυχαν οι Ντάλσιο, Τουράμ και Μάντζης, με τον Καρέλη να ισοφαρίζει προσωρινά για τους Αγρινιώτες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός βρήκε γρήγορα το γκολ και ο Παναιτωλικός στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως στη συνέχεια ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοσή του και με δύο γκολ πήρε τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9' με τον Ντάλσιο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε από την αντίπαλη άμυνα και ο Ντάλσιο με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Βέργος πέτυχε ένα γκολ στο 14' το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 45+2' με δυνατό σουτ εντός περιοχής τράνταξε το δοκάρι του νεαρού κίπερ του Ιωνικού, Χριστοδούλη.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Καρέλη στο 47'. Ο Αποστολάκης με ωραία ενέργεια από τα δεξιά έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Καρέλης πέφτοντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιωνικός πάλεψε και ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ στο 62'. Ο Βαλεριάνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μάντζης μοίρασε ωραία στον Τουράμ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάντζης στο 86'. Ο Μύγας με σέντρα από τα δεξιά βρήκε μόνο του τον Έλληνα φορ στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μάντζης έφτασε τα έξι γκολ και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αν και παίζει στη Νίκαια από τον Ιανουάριο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Λιάβα στη δράση μετά από 469 ημέρες. Ο νεαρός στόπερ του Παναιτωλικού είχε υποστεί ρήξη χιαστού τον περασμένο Ιανουάριο σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι ξανά στο άλλο του πόδι.

Πάλεψε για την ισοφάριση ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος

Μετά το γκολ του Ιωνικού, ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Αρχικά βρήκαν δίχτυα με τον Βέργο στο 14', έπειτα από σέντρα του Μόρσεϊ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Έλληνας επιθετικός ήταν εκτεθειμένος.

Η επόμενη σημαντική στιγμή των παικτών του Γιάννη Αναστασίου ήταν στο 32'. Ο Μόρσεϊ απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε μέχρι την περιοχή και το σουτ που εξαπέλυσε, κατέληξε άουτ.

Στο 34' σημειώθηκε μια μικρή ένταση, με αφορμή μια κοκορομαχία του Ρομαό με τον Φλόρες. Αμφότεροι κιτρινίστηκαν, όπως οι Νταγκό και Βαλεριάνος που ενεπλάκησαν στις μονομαχίες.

Ο Βέργος απείλησε ξανά στο 41ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά που έπιασε περίπου από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ, ωστόσο η καλύτερή του ευκαιρία ήταν στο 45+2' με το δοκάρι του Βέργου, έπειτα από γύρισμα του Μόρσεϊ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Καθάρισε στο δεύτερο μέρος ο ανώτερος Ιωνικός

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Ιωνικό να έχει και αυτός τις ευκαιρίες του για να πετύχει γκολ. Ωστόσο αυτός που κατάφερε να βρει δίχτυα στο δεύτερο μέρος πρώτος ήταν ο Παναιτωλικός και μάλιστα στην πρώτη επιθετική ενέργεια του Καρέλη στην περιοχή.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού απείλησαν με σουτ του Λενίς στο 52', αλλά και ένα δυνατό σουτ του Πογοσιάν από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Ανέστης με αποκρούσεις σταμάτησε και τις δύο προσπάθειες.

Μετά το γκολ του Τουράμ, ο Ιωνικός απείλησε ξανά με ένα δυνατό σουτ του Μάντζη από την περιοχή, ωστόσο ο Ανέστης έδειξε και εκεί τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Ιωνικού ήταν καταιγιστικοί μέχρι το φινάλε και πήραν το τρίποντο.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ