ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιωνικός - Λαμία 0-1: Ο Ελευθεριάδης τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά

Ο Ελευθεριάδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - Λαμία
Ο Ελευθεριάδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - Λαμία EUROKINISSI

Η Λαμία επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στη Νίκαια και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-0 στον πρώτο αγώνα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Λαμία έχει βρει το κουμπί του Ιωνικού τη φετινή σεζόν και έφτασε την τρίτη νίκη κόντρα στους Νικαιώτες. Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στη Νίκαια και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το νικητήριο γκολ του παιχνιδιού πέτυχε ο Ελευθεριάδης στο 38ο λεπτό. Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, πέτυχαν και το γκολ, κάνοντας τη δουλειά τους ακόμη πιο εύκολη.

Μπήκε καλύτερα η Λαμία

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Νίκαιας. Στο 7' απείλησε με τον Ρόμανιτς, ενώ στο 12' ο Ταϊρόν έδειξε και εκείνος τα... δόντια του με τον Χουτεσιώτη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 18' ο Γκόλεμιτς έπιασε μία κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Ιωνικός, ο οποίος κυνηγούσε το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και φυσικά να απειλήσει την εστία του Σαράνοβ. Στο 21' ο Μπεχαράνο δοκίμασε το πόδι του μακριά από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο 27' η Λαμία είχε και δοκάρι, ο Μαρτίνεθ έκανε μία σέντρα-σουτ, ο Βαφέας έδιωξε με το κεφάλι, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ελευθεριάδης έδωσε το προβάδισμα

Ο Ιωνικός προσπάθησε να ισορροπήσει στο παιχνίδι, όπως και να κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο 29' ο Κιάκος έκανε το μακρινό σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν λίγο καλύτερα.

Εκεί που ο Ιωνικός έδειχνε να έχει ισορροπήσει, η Λαμία μπήκε μπροστά. Ο Ρόμανιτς έστρωσε την μπάλα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος από τα δεξιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το προβάδισμα, η ομάδα του Γρηγορίου πήγε στα αποδυτήρια.

Η Λαμία κράτησε έως το φινάλε το 1-0

Η Λαμία μπήκε στο δεύτερο μέρος γνωρίζοντας πως το έργο της είναι σαφέστατα πιο εύκολο. Συνέχιζε να έχει τον πρώτο λόγο και να διαχειρίζεται το προβάδισμά της, με τον Ιωνικό να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Στα πρώτα λεπτά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με τους Άοσμαν και Ελευθεριάδη να δοκιμάζουν το πόδι τους έξω από την περιοχή.

Ο Σπανός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Πογκοσιάν και Γκοτσούλιας, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 62' ο Μάναλης βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοβ και ο Μαρτίνεθ έτρεξε και τον έκοψε τελευταία στιγμή.

Οι παίκτες του Γρηγορίου διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους. Ο Ελευθεριάδης απείλησε με ένα πλασέ του στο 74', ενώ στο 80' ο Κιάκος ανάγκασε τον Σαράνοβ να προβεί σε επέμβαση. Μέχρι και το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ρόμανιτς να έχει οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης (90' Χουτεσιώτης), Μύγας (60' Γκοτσούλιας), Τσιριγώτης, Βαφέας (60' Πογκοσιάν), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος, Ντάλσιο (84' Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Μάναλης, Καμπράλ (84' Ματσούκας)

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (69' Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88' Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (69' Νούνιες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81' Τσούκαλος).

Πρόγραμμα και αποτελέσματα των ρεβάνς

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΑΜΙΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ