ΙΩΝΙΚΟΣ

Ιωνικός: Κρατάει τις παλιοσειρές Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας τι ισχύει με Άοσμαν

Οι Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν, Μύγας του Ιωνικού πανηγυρίζουν στο ματς με τον ΟΦΗ | 28 Νοεμβρίου 2021
Οι Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν, Μύγας του Ιωνικού πανηγυρίζουν στο ματς με τον ΟΦΗ | 28 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Ιωνικός έχει ως προτεραιότητα την παραμονή των Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας και τη νέα σεζόν με τους οποίους βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση για να κρατήσει τον Άοσμαν. Τι ισχύει με τα άλλα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι.

Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ιωνικό καθώς η ομάδα του Δημήτρη Σπάνου έδειξε στα playouts ένα εξαιρετικό πρόσωπο και έκλεισε τη χρόνια, μένει ένα ακόμη παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό την Κυριακή (15/5), όπως την ξεκίνησε, άκρως εντυπωσιακά.

Η παραμονή στην Super League που ήταν και ο βασικός στόχος στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια επετεύχθη και μάλιστα με σχετική άνεση και αυτό δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Νίκαιας να έχει στο μυαλό της το βήμα παραπάνω για την επόμενη σεζόν.

Για μια χρονιά που ήδη εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει ο αρχικός προγραμματισμός της ανάμεσα στον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας και κάποια θέματα έχουν πάρει το δρόμο τους ενώ άμεσες αναμένονται οι εξελίξεις και σε κάποια ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού. Άλλωστε με την ομάδα να "χτίζεται" ουσιαστικά για μια χρόνια και με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2022 πολλά συμβόλαια φτάνουν στο τέλος τους.

Προτεραιότητα οι τρεις παλιοσειρές Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας

Σε πρώτο πλάνο ο Ιωνικός έχει πλέον να κρατήσει στις τάξεις του τις τρεις παλιοσειρές. Οι Τσιγκρίνσκι (35 ετών), Ρομάο (38 ετών) και Κάνιας (34 ετών) μπορεί να βρίσκονται μόλις ένα χρόνο στην ομάδα της Νίκαιας αλλά η εμπειρία τους και η ποιότητα τους είναι τέτοια που τους έθεσε από την πρώτη σεζόν ηγέτες των «κυανόλευκων».

Όποτε πρόθεση της διοίκησης αλλά και των τριών ποδοσφαιριστών είναι να μείνουν στη χώρα μας και να παίξουν και την επόμενη σεζόν στην ομάδα της Νίκαιας.

Η διοίκηση του συλλόγου έχει ήδη ενημερώσει τους τρεις ποδοσφαιριστές για την πρόθεση της ενώ και οι παίκτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον/θέληση για παραμονή. Το μόνο που μένει να τα βρουν και στο οικονομικό αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα και οι τρεις θα συνεχίσουν να είναι οι ηγέτες του Ιωνικού και τη νέα σεζόν.

Προς παραμονή οδεύει και ο Σαλβατόρ Σάντσες στον Ιωνικό. Ο 28χρονος στόπερ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Βόλο τα πήγε περίφημα την πρώτη του σεζόν στο σύλλογο. Επίσης το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά το πιθανότερο είναι πως και αυτός θα παραμείνει.

Τα χρήματα που θέλει ο Άοσμαν

Στην ομάδα της Νίκαιας είναι δεδομένο πως θα ήθελαν να διατηρήσουν στις τάξεις τους για την επόμενη σεζόν και τον 27χρονο Αίας Άοσμαν το συμβόλαιο του οποίου λήγει επίσης στις 30 Ιουνίου. Ο Σύριος εξτρέμ ο οποίος είναι γεγονός πως ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με αποτέλεσμα να γράφεται πως είναι και στο στόχαστρο της ΑΕΚ και έχει ήδη 8 γκολ με 11 ασίστ είναι εκ των στυλοβατών της φετινής πορείας του Ιωνικού.

Το γνωρίζει και ο ίδιος όμως και αυτό που θέλει είναι να το εξαργυρώσει με ένα καλύτερο συμβόλαιο η μια καλύτερη ομάδα. Από τη διοίκηση αναμένεται να γίνει μια κουβέντα-πρόταση προς την πλευρά του Σύριου εξτρέμ αλλά είναι πιθανό ο Ιωνικός να μην μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις που θα προβάλει ο Άοσμαν ο οποίος δεν αποκλείεται να ζητήσει ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ.

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του βασικού κορμού είναι ο Λένις ο οποίος επίσης έκανε μια αξιόλογη χρονιά με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 25 παιχνίδια στο πρωτάθλημα αλλά και ο 30χρονος επιθετικός αξιώνει περισσότερα χρήματα απ' όσα έπαιρνε τη φετινή σεζόν. Αλλά στον Ιωνικό θεωρούν πως θα μπορέσουν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.

Θέλει να κρατήσει και τους Ντάλσιο, Τουράμ, Καμπράλ

Τρεις ακόμα υποθέσεις που αναμένεται να συζητηθούν τις επόμενες μέρες είναι αυτές των Ντάλσιο, Τούραμ και Καμπράλ. Ο μεν πρώτος όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ του Ιωνικού.

Σε ότι αφορά τον έμπειρο φορ οι πιθανότητες παραμονής είναι αυξημένες αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να ξέρει 100% τι θα συμβεί ενώ στον Ιωνικό επιθυμούν και την παραμονή του Καμπράλ.

Η περίπτωση του Κιάκου

Ο Γιάννης Κιάκος είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι στον Ιωνικό και μέσα στη σεζόν κατάφερε να προσεγγίσει πάνω του τα βλέμματα άλλων ομάδων, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα που αναζητά τον αντικαταστάτη του Πίρσμαν. Μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα πως ήδη έχει συμφωνήσει με την ομάδα των Ιωαννίνων από τη στιγμή που στις 30 Ιουνίου μένει ελεύθερος. Από τον Ιωνικό έχουν ως πρόθεση να μιλήσουν με τον 24χρονο μπακ και πιστεύουν πως ακόμα δεν έχουν "χάσει" τον παίκτη.

Τα έχει βρει με Μύγα, κοντά σε συμφωνία ο Χουτεσιώτης

Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και με τον Γιώργο Μύγα με τον οποίο υπάρχει πλήρης συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους που λήγει στις 30 Ιουνίου για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη. Ο 28χρονος αμυντικός προερχόμενος από τον Λεβαδειακό έκανε μια γεμάτη χρονιά με 29 παιχνίδια και ήταν εκ των βασικών συντελεστών στην παραμονή της ομάδας.

Επίσης ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Νίκαιας και αναμένεται να είναι και την επόμενη χρόνια ο βασικός της γκολκίπερ. Ο Έλληνας πορτιέρο λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων του φέτος έχει βρεθεί στο στόχαστρο και άλλων ομάδων με τον Άρη να έχει τσεκάρει την περίπτωση του καθώς οι όπως όλα δείχνουν οι «κίτρινοι» θα κινηθούν το καλοκαίρι για την απόκτηση βασικού γκολκίπερ με τους Λοντίγκιν, Χουτεσιώτη να είναι σε πρώτο πλάνο.

Έχουν ακόμα συμβόλαιο Μάντζης, Βαλεριάνος, Πλατέλλας

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι Γιώργος Βαλεριάνος, Βαγγέλης Πλατέλλας και Βασίλης Μάντζης οι οποίοι έχουν συμβόλαια έως το καλοκαίρι του 2023 και θα παραμείνουν μέλη του ρόστερ της ομάδας και τη νέα σεζόν. Άλλωστε και οι τρεις πρόσφεραν στη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται, είτε από την αρχή ο Έλληνας μπακ, είτε από τον Ιανουάριο και μετά οι Πλατέλλας και Μάντζης.

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ