ΙΝΤΕΡ

Ιντζάγκι: "Θα παίξουμε κόντρα στην πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο"

Ιντζάγκι: "Θα παίξουμε κόντρα στην πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο"
@2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι χαρακτήρισε τον επικείμενο τελικό του Champions League που θα πάρει μέρος με την Ίντερ ως το σημαντικότερο ματς στην καριέρα του, ενώ στάθηκε στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που θα έχει η ομάδα του κόντρα στην Σίτι του Γκουαρδιόλα.

Η Ίντερ ολοκλήρωσε τη φετινή Serie A καταλαμβάνοντας την 3η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League και με ψυχολογία στα ύψη από την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ εντός των συνόρων, μετράει αντίστροφα για την σύγκρουση με την Μάντσεστερ Σίτι (10/06, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA, LIVE από SPORT24) όπου θα διεκδικήσει το τρεμπλ.

Πέντε ημέρες πριν από τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Σιμόνε Ιντζάγκι μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο πλαίσιο της media day που είχε η Ίντερ, με τον Ιταλό να δηλώνει υπερήφανος για τα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής οι νερατζούρι και να παραδέχεται πως η αποστολή τους απέναντι στους πολίτες είναι εξαιρετικά δύσκολη.

"Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, που άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι και την ημέρα της κλήρωσης που δεν ήταν τυχερή για εμάς (σ.σ. στον ίδιο όμιλο με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα... Νομίζω ότι όλα άρχισαν την περασμένη χρονιά, είχαν μείνει στο μυαλό μας τα τέσσερα ματς που κάναμε απέναντι σε Ίντερ και Λίβερπουλ.

Το 2010 πετύχαμε έναν μεγάλο στόχο και θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε το 2023", τόνισε αρχικά ο Ιντζάγκι, και πρόσθεσε: "Αμέσως μετά από το δεύτερο ματς με την Μίλαν, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πάνω στην Σίτι.

Όμως μόνο μετά τον αγώνα με την Τορίνο άρχισα πραγματικά να σκέφτομαι τι θα πρέπει να κάνουμε το Σάββατο. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου, που μας ξεπληρώνει για όλους τους κόπους μίας χρονιάς.

Θα βρούμε ένα γεμάτο στάδιο, με πάρα πολλούς Τούρκους οπαδούς που θα είναι χωρισμένοι ανάμεσα σε Τσαλχάνογλου και Γκιουντογκάν".

Εγκώμια για Σίτι και Γκουαρδιόλα ενόψει του τελικού

Όσον αφορά στις πιθανότητες των δύο ομάδων στον τελικό, είπε: "Με τα ποσοστά δεν είμαι τόσο καλός, θα συναντήσουμε την πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο που έχει κατακτήσει πέντε φορές την Premier League την τελευταία εξαετία, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο.

Θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα γιατί θα έχουμε απέναντί μας τους καλύτερους, με έναν έξοχο προπονητή που έχει σημαδέψει το μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Τον έχω αντιμετωπίσει ως παίκτης και θυμάμαι πως στο ταξίδι του μέλιτος στην Νέα Υόρκη με τη σύζυγό μου, έπαιρνα το κολατσιό μου και στο διπλανό τραπέζι καθόταν ο Γκουαρδιόλα. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχουν κερδίσει δύο τίτλους φέτος, αλλά και εμείς έχουμε κάνει το ίδιο".

Κληθείς να μιλήσει πιο εξειδικευμένα για την Μάντσεστερ Σίτι, ανέφερε: "Υπάρχει πολύ μεγάλος θαυμασμός για αυτούς, για όσα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Φέτος ένιωθα πως θα έφταναν στον τελικό.

Όσο πιο πολύ τους βλέπεις, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις γιατί έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Το ματς θα κριθεί από στιγμές, εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε λίγο την κατοχή της Σίτι και να κυκλοφορήσουμε καλά τη μπάλα όταν θα την έχουμε".

Στο τακτικό κομμάτι, ο προπονητής των νερατζούρι ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει για το ποιος εκ των Τζέκο ή Λουκάκου θα είναι ο παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην επίθεση, τονίζοντας πως "έχουμε ακόμη τέσσερις προπονήσεις συν αυτή που θα κάνουμε στην Κωνσταντινούπολη".

TAGS ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ