CHAMPIONS LEAGUE

Ίντερ - Πόρτο 1-0: Με σκόρερ Λουκάκου και ήρωα Ονανά έκανε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά

Ίντερ - Πόρτο 1-0: Με σκόρερ Λουκάκου και ήρωα Ονανά έκανε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά
© 2023/LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ρομέλου Λουκάκου βρήκε το γκολ στο τέλος, ο Αντρέ Ονανά κατέβασε ρολά και η Ίντερ επικράτησε με 1-0 της Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Ίντερ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, αφού πήρε μια δύσκολη νίκη 1-0 επί της Πόρτο στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" για τη φάση των 16 του Champions League, με σκόρερ τον Ρομέλου Λουκάκου στο τέλος, αλλά πραγματικό πρωταγωνιστή τον Αντρέ Ονανά.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έκανε ορισμένες εκπληκτικές επεμβάσεις και έδωσε τη δυνατότητα στον Βέλγο επιθετικό (που μπήκε αλλαγή στο 58') να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, που θα λύσουν οριστικά την υπόθεση πρόκριση στις 14 Μαρτίου στο "Ντραγκάο".

Ο Σιμόμε Ιντζάγκι παρέταξε τον Έντιν Τζέκο στην κορυφή, δίπλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες, κρατώντας τον Ρομέλου Λουκάκου στον πάγκο, όπως και τον τον Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς που δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο απ' την πλευρά του επέλεξε τον Μεχντί Ταρεμί μόνο του στην επίθεση, αφού ο Εβανίλσον δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο.

Το παιχνίδι άρχισε με πολύ χαμηλό τέμπο και δύο ομάδες να μην έχουν έμπνευση. Οι "νερατζούρι" έβρισκαν τελικές σηκώνοντας την μπάλα ψηλά και περνώντας την στην πλάτη του γηρασμένου διδύμου στόπερ των Πέπε και Ιβάν Μαρκάνο, με τον Μαρτίνες και τον Τσαλχανόγλου να έχουν δύο εξ αυτών.

Η πραγματική δράση άρχισε να σημειώνεται στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Μάρκο Γκρούγιτς και τον Γκαλένο να έχουν διπλή ευκαιρία στο 37'. Στην επόμενη φάση, οι Πορτογάλοι έκλεψαν απ' τον Αλεσάντρο Μπαστόνι έπειτα από κοντινή πάσα του Αντρέ Ονανά και μπορεί η φάση να σταμάτησε λόγω επιθετικού φάουλ, αύξησε την ένταση. Ο τερματοφύλακας της Ίντερ τσακώθηκε με τον Τζέκο επειδή δεν έκανε βολέ και λίγο αργότερα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, επειδή ο Οτάβιο δεν τήρησε το fair play.

Στην τελευταία φάση του 45λέπτου, ο Ντιόγκο Κόστα έκανε μια ενστικτώδη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι, κρατώντας ισόπαλο το παιχνίδι.

Στο 2ο μέρος, η Πόρτο μπήκε πολύ δυνατά, αξιοποιώντας τα κενά στην άμυνα της Ίντερ. Ο Ταρεμί προειδοποίησε με ένα τετ α τετ στο οποίο ο Ονανά βγήκε νικητής και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα για ακόμα μια μαγεία του τερματοφύλακα των "νερατζούρι". Αρχικά, ο Μίλαν Σκρίνιαρ μπλόκαρε ένα σουτ του Ζαϊντού Σανουσί, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε ξανά, ο Ονανά απέκρουσε, όπως έκανε και με το ριμπάουντ του Ταρεμί.

Ο Σιμεόνε έκανε αμέσως δύο αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη τους Ρόμπιν Γκόζενς και Λουκάκου. Η Ίντερ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν βρήκε μεγάλες ευκαιρίες. Η Πόρτο κρατούσε το 0-0 μέχρι την αποβολή του Οτάβιο στο 78', που την ανάγκασε να οπισθοχωρήσει στο γήπεδό της.

Πέπε και Μαρκάνο δεν κατάφεραν εν τέλει να συγκρατήσουν τη δύναμη του Λουκάκου, που στο 86' με διπλή προσπάθεια (η πρώτη κατέληξε στο δοκάρι) άνοιξε το σκορ για την Ίντερ και της έδωσε τη νίκη με 1-0.

  • ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Σκρίνιαρ (81' Ντάμφρις), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (72' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (58' Γκόζενς), Μαρτίνες, Τζέκο (58' Λουκάκου)
  • ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (90+2' Μπόρζες), Πέπε, Μαρκάνο, Σανουσί, Οτάβιο, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο (51' Εβαλίνσον), Ταρεμί (83' Γουέντελ), Πεπέ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ