ΙΝΤΕΡ

Ίντερ: Ο πρόεδρος Ζανγκ θα συλληφθεί αν παρευρεθεί στη φιέστα για το σκουντέτο

Ίντερ: Ο πρόεδρος Ζανγκ θα συλληφθεί αν παρευρεθεί στη φιέστα για το σκουντέτο
Ο πρόεδρος της Ίντερ, Στίβεν Ζανγκ @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Ίντερ βρίσκεται ένα βήμα από την κατάκτηση του σκουντέτο στη Serie A, όμως η φιέστα θα διεξαχθεί χωρίς τον πρόεδρό της, Στίβεν Ζανγκ.

Τα οικονομικά προβλήματα οδηγούν την Ίντερ μαθηματικά στην πτώχευση όπως και τα αποτελέσματά της στην κατάκτηση του φετινού τίτλου της Serie A. Ο συνδυασμός των δύο είναι η αδυναμία του προέδρου της, Στίβεν Ζανγκ, να παρευρεθεί στη φιέστα για το σκουντέτο, ειδάλλως κινδυνεύει ακόμα και με σύλληψη.

Δικαστήριο του Μιλάνου επικύρωσε την απόφαση δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος επιχειρηματίας, γιος του ιδρυτή του κολοσσού Suning Holdings Group, είναι υπεύθυνος για οφειλή 320.000.000 ευρώ στην China Construction Bank.

Το αποτέλεσμα είναι ο τραπεζικός οργανισμός να έχει δικαίωμα πλέον να απαιτήσει τα χρήματα από τον Ζανγκ και στην Ιταλία, με συνέπεια ο πρόεδρος των "νερατζούρι" να κινδυνεύει με σύλληψη από την οικονομική αστυνομία της χώρας με το που προσγειωθεί στην Ιταλία.

Η περίπτωσή του είναι παρόμοια με εκείνη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έκανε δεκαετίες να επιστρέψει στην Ιταλία, η Εφορία της οποίας τον περίμενε για οφειλές εκατομμυρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Ζανγκ ενδέχεται να μην είναι πρόεδρος των "νεραζούρι" μέχρι τις 19 Μαΐου και το τέλος της Serie A, αφού μοιάζει απίθανο να καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε από την Oaktree Capital Management στο όνομα του συλλόγου με εγγύηση το μετοχικό πακέτο κι έτσι όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα περάσει στα χέρια του αμερικανικού fund.

TAGS ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ