SERIE A

Ίντερ - Νάπολι 3-2: Πήρε το ντέρμπι και μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου

Οι Πέρισιτς και Τσαλχάνογλου πανηγυρίζουν γκολ της Ίντερ κόντρα στην Νάπολι | 21 Νοεμβρίου 2021
Οι Πέρισιτς και Τσαλχάνογλου πανηγυρίζουν γκολ της Ίντερ κόντρα στην Νάπολι | 21 Νοεμβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Νάπολι, με τους νερατζούρι να επικρατούν με 3-2 στο "Μεάτσα" και να μειώνουν σε 4 πόντους την απόσταση από την κορυφή, υποχρεώνοντας παράλληλα τους παρτενοπέι στη πρώτη τους ήττα.

Η 13η αγωνιστική της Serie A αποδείχτηκε γρουσούζικη για την Νάπολι καθώς μετά από 10 νίκες και 2 ισοπαλίες γεύτηκε για πρώτη φορά την πικρή γεύση της ήττας, απέναντι στην Ίντερ στο ντέρμπι των δύο ομάδων το βράδυ της Κυριακής στο "Μεάτσα".

Οι παρτενοπέι άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Ζιελίνσκι όμως στη συνέχεια ακολούθησε... ομοβροντία από τους παίκτες του Σιμόνε Ιντσάγκι, με τους Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς και Μαρτίνες να δίνουν προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα τους ενόψει του τελευταίου ημιώρου και τον Μέρτενς να μειώνει απλά το σκορ στο 79ο λεπτό.

Το ματς

Η ομάδα του Σπαλέτι ήταν εκείνη που χτύπησε πρώτη στο ντέρμπι, με τον Ζιελίνσκι να αξιοποιεί ασίστ του Ινσίνιε και να εκτελεί με άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο τον Χαντάνοβιτς στο 17', για να έρθει όμως η ανατροπή πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τσαλχάνογλου ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (σκοράροντας από την άσπρη βούλα όπως και στο πρόσφατο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Μίλαν) ενώ στο 44' ο Πέρισιτς υπέγραψε την ανατροπή με γυριστή κεφαλιά, όπου η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή πριν προλάβει να αποκρούσει ο Οσπίνα.

Στο 61ο λεπτό ο Λαουτάρο Μαρτίνες έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Μεάτσα με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ με το δεξί ενώ στο 79' ο Μέρτενς πέτυχε ένα εξωπραγματικό γκολ, γράφοντας το 3-2 με σουτ εκτός περιοχής που τον έφερε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Νάπολι στην Serie A με 103 γκολ.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε αφού στο 91' ο Χαντάνοβιτς έκανε απόκρουση παγκόσμιας κλάσης σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Μάριο Ρούι, με το 3-2 να σηματοδοτεί την πρώτη ήττα για την ομάδα του Κώστα Μανωλά (έμεινε εκτός αποστολής) και να φέρνει την Ίντερ στο -4 τόσο από την Νάπολι όσο και από την Μίλαν, οι οποίες μοιράζονται το ρετιρέ της βαθμολογίας.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ρανόκια, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα (75' Ντιμάρκο), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (62' Βιδάλ), Πέρισιτς (88' Σατριάνο), Μαρτίνες (75' Γκαλιαρντίνι), Κορέα (62' Τζέκο)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Φαμπιάν, Λοσάνο (75' Έλμας), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (75' Μέρτενς), Όσιμεν (55' Πετάνια)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Αταλάντα - Σπέτσια 5-2

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2

Φιορεντίνα - Μίλαν 4-3

Σασουόλο - Κάλιαρι 2-2

Μπολόνια - Βενέτσια 0-1

Σαλερνιτάνα - Σαμπντόρια 0-2

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ