CHAMPIONS LEAGUE

Ίντερ - Μπενφίκα 3-3: Ιταλικό ραντεβού με τη Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League

Ο Νικολό Μπαρέλα της Ίντερ πανηγυρίζει με τον Έντιν Τζέκο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη του Πάσχα 19 Απριλίου 2023
Ο Νικολό Μπαρέλα της Ίντερ πανηγυρίζει με τον Έντιν Τζέκο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη του Πάσχα 19 Απριλίου 2023 © 2023/ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Ίντερ κράτησε το προβάδισμα απέναντι στην Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και παρά το 3-3 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν.

Το μεγάλο ραντεβού των ημιτελικών του Champions League είναι γεγονός. Η Ίντερ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Μπενφίκα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και θα παραμείνει στην έδρα της για την επόμενη φάση, ώστε να αντιμετωπίσει τη Μίλαν μια ανάσα πριν από τον τελικό όπως και τη σεζόν 2002-2003.

Το γκολ του Νικολό Μπαρέλα στην αρχή έσβησε τις ελπίδες ανατροπής των Πορτογάλων του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Παρά την ισοφάριση του Φρέντρικ Άουρσνες, οι "νερατζούρι" ήταν ανώτεροι, βρήκαν δύο γκολ με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Χοακίν Κορέα και πήραν πρόκριση χάρη και στο 2-0 της Λισαβόνας, παρά την ισοφάριση των "αετών" στο τέλος.

Οι "νερατζούρι" παρατάχθηκαν με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Έντιν Τζέκο στην κορυφή, αλλά κυρίως τους Αντρέ Ονανά στο τέρμα και Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς στο κέντρο, έπειτα από τον καυγά που είχαν στην προπόνηση της Τρίτης. Ο Ρόγκερ Σμιτ διατήρησε την εμπιστοσύνη του στον Γκονσάλο Ράμος στην επίθεση και στους Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο και Φρέντρικ Άουρσνες σε υποστηρικτικό ρόλο.

Η Ίντερ είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Σε μία τέτοια φάση στο 14ο λεπτό, ο Νικολό Μπαρέλα με φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-0, όπως είχε πράξει και στον αγώνα της Λισαβόνας.

Η αντίδραση της Μπενφίκα ήταν ανύπαρκτη, με τους "νερατζούρι" να έχουν την κατοχή της μπάλας και νέες τελικές, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε από νωρίς την πρόκριση. Δεν το βρήκαν και σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις των "αετών", ο Άουρσνες με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 38' και επανέφερε τη διαφορά των δύο ομάδων στα δύο γκολ.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τον Νταβίντ Νέρες να περνάει στον αγώνα στη θέση του Ζιλμπέρτο και την Μπενφίκα να γίνεται πιο επιθετική, στην αναζήτηση της ανατροπής. Ένα μαρκάρισμα του Μαρτίνες στην περιοχή πάνω στον Άουρσνες στο 54' δεν μετατράπηκε σε πέναλτι όπως ζήτησαν οι "αετοί" και κάπου εκεί εξαντλήθηκαν οι τρόποι για να απειλήσουν την εστία του Ονανά.

Στο 64ο λεπτό ήρθε η τιμωρία γι' αυτήν την αδράνεια. Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο βρήκε τον Μαρτίνες στη μικρή περιοχή κι ο Αργεντινός διέκοψε το σερί οκτώ αγώνων με τους Ιταλούς χωρίς να σκοράρει. Το 2-1 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" αποφάσισε πρόωρα τον νικητή του ζευγαριού. Η Μπενφίκα πήρε μέτρα και μπάλα, αλλά κινδύνεψε στη συνέχεια στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων και ο Χοακίν Κορέα στο 78' χρίστηκε σκόρερ κι αυτός με τη σειρά του.

Όλα είχαν κριθεί και οι αλλαγές των δύο προπονητών είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η πίεση της Μπενφίκα καρποφόρησε αργά με ένα δοκάρι του Νέρες, ένα γκολ του Αντόνιο Σίλβα και την ισοφάριση του Πέταρ Μούσα στις καθυστερήσεις, που δεν άλλαξαν τα δεδομένα.

Η Ίντερ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από τη χρονιά του τρεμπλ και πλέον θα ξυπνήσει ακόμη μία ανάμνηση, τις ευρωμάχες με τη Μίλαν.

  • ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (80' Ντ' Αμπρόζιο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (76' Τσαλχάνογλου), Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (80' Γκόζενς), Μαρτίνες (78' Κορέα), Τζέκο (76' Λουκάκου)
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (46' Νέρες), Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Σικίνιο (81' Μούσα), Ρ. Σίλβα (80' Νέβες), Μάριο (89' Σιέλντερουπ), Άουρσνες, Ράμος (74' Γκέντες)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπενφίκα - Ίντερ 0-2 (51' Μπαρέλα, 82' πέν. Λουκάκου)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 3-0 (27' Ρόδρι, 70' Σίλβα, 76' Χάλαντ)
  • Μίλαν - Νάπολι 1-0 (40' Μπενασέρ)
  • Ρεάλ - Τσέλσι 2-0 (21' Μπενζεμά, 74' Ασένσιο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Νάπολι - Μίλαν 1-1 (90+3' Όσιμεν / 43' Ζιρού)
  • Τσέλσι - Ρεάλ 0-2 (58', 80' Ροντρίγκο)
  • Ίντερ - Μπενφίκα 3-3 (14' Μπαρέλα, 65' Μαρτίνες, 78' Κορέα / 38' Άουρσνες, 86' Α. Σίλβα, 90+5' Μούσα)
  • Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (83' πέν. Κίμιχ / 57' Χάλαντ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09 ή 10/05 22:00 Μίλαν - Ιντερ
  • 09 ή 10/05 22:00 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16 ή 17/05 22:00 Ίντερ - Μίλαν
  • 16 ή 17/05 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/06 22:00 Μίλαν ή Ίντερ - Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι ("Ατατούρκ", Κωνσταντινούπολη)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ