CHAMPIONS LEAGUE

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-0: Τρίποντο με Τσαλχάνογλου και άμυνα γρανίτη για τους νερατζούρι

Ο Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα
Ο Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Ίντερ επικράτησε της Μπαρτσελόνα 1-0 χάρη στο τέρμα του Χακάν Τσαλχάνογλου στο 45+2'. Οι νερατζούρι άντεξαν στην πίεση των Καταλανών που πίεσαν αρκετά για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, ενώ διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Πέδρι στο 68' και για μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι του Ντάμφρις στο 90'.

Η Ίντερ νίκησε την Μπαρτσελόνα 1-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα χάρη στο γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 45+2'. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Τερ Στέγκεν έπειτα από δύο σουτ από τους Κορέα και Λαουτάρο τα οποία σταμάτησε ο Κρίστενσεν, ο Τσαλχάνογλου με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα που είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των νερατζούρι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 61' ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι το οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα, ενώ επτά λεπτά μετά το γκολ του Πέδρι ακυρώθηκε για χέρι του Φάτι.

Οι μπλαουγκράνα φώναξαν για πέναλτι στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους για χέρι του Ντάμφρις, όμως ο Βίνσιτς συμβουλευόμενος και το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ίντερ πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους '16", φτάνοντας έξι βαθμούς, τρεις παραπάνω από την Μπαρτσελόνα.

Από εκεί και πέρα, στις τάξεις της Μπαρτσελόνα υπάρχει ανησυχία και για τον τραυματισμό του Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο. Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα της Ίντερ της έβαλε εμπόδια. Οι παίκτες του Τσάβι συνδέθηκαν ελάχιστα με τον Λεβαντόβσκι που δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις με αντεπιθέσεις ή βαθιές μπαλιές. Σε μια εξ αυτών ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Έρικ Γκαρθία, το οποίο δεν δόθηκε γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ στο 23'. Πέντε λεπτά μετά ο Κορέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από αντικανονική θέση.

Ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις το έκανε στο 45+2' με το ωραίο σουτ του Τσαλχάνογλου έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος οι Καταλανοί μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν έχοντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, ενώ η Ίντερ περίμενε πίσω από την μπάλα, έχοντας το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 61ο λεπτό. Αφού αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα, ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα. Στο 68' βρήκε δίχτυα με τον Πέδρι, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ανσού Φατί με παρέμβαση του VAR.

Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε τους Καταλανούς που πίεσαν μέχρι το φινάλε για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Ίντερ: Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (76' Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Νταρμιάν (76' Γκοζένς), Ντι Μάρκο (76' Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (85' Ασλάνι), Μχιταριάν, Κορέα (56' Τζέκο), Μαρτίνες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Κρίστενσεν (58' Πικέ), Γκαρσία, Αλόνσο (63' Μπαλντέ), Γκάβι (83' Κεσί), Πέδρι, Μπουσκέτς, Ραφίνια (63' Φάτι), Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

  • Μπάγερν - Πλζεν 5-0 (7', 50' Σανέ, 13' Γκνάμπρι, 21' Μανέ, 59' Τσούπο Μότινγκ)
  • Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-0 (45+2' Τσαλχάνογλου)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 12/10 22:00 Πλζεν - Μπάγερν
  • 12/10 22:00 Μπαρτσελόνα - Ίντερ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ