SERIE A

Ίντερ - Μίλαν: Οι νερατζούρι έγραψαν ιστορία με τα πέντε γκολ μετά από 49 χρόνια και τις πέντε σερί νίκες επί των ροσονέρι

Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Ίντερ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι με την Μίλαν με το εμφατικό 5-1, φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες για πρώτη φορά επί της συμπολίτισσας και σημειώνοντας για πρώτη φορά πέντε γκολ επί των ροσονέρι μετά από το 1974.

Το πρώτο φετινό Derby della Madonnina ήταν ιδιαίτερο αφού η Ίντερ και η Μίλαν συγκρούστηκαν για την 4η στροφή της Serie A έχοντας να επιδείξουν αμφότερες τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο το φινάλε της μεταξύ τους κόντρας βρήκε μία μεγάλη θριαμβεύτρια και μία μεγάλη χαμένη.

Στο πρώτο στρατόπεδο ανήκει η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι και στο δεύτερο εκείνη του Στέφανο Πιόλι, με τους νερατζούρι να είναι καταφανώς ανώτεροι από τους συμπολίτες τους και να επικρατούν με το εμφατικό 5-1, για να σκαρφαλώσουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με +2 έναντι της Γιουβέντους.

Μάλιστα, το γκολ του Φρατέζι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ ήταν ξεχωριστό, αφού με αυτό η Ίντερ έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά πέντε γκολ επί των ροσονέρι μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Για την ακρίβεια, η αμέσως προηγούμενη φορά που οι νερατζούρι του Μιλάνου έβαλαν πέντε γκολ στους ροσονέρι της πόλης, για οποιαδήποτε διοργάνωση, ήταν στις 24 Μαρτίου 1974, όταν είχαν επικρατήσει και πάλι με 5-1 για το πρωτάθλημα, όντας σε εκείνο το ματς τυπικά φιλοξενούμενοι.

Αυτό δεν ήταν πάντως το μοναδικό ρεκόρ για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται από το βράδυ του Σαββάτου (16/09) η Ίντερ αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε πέντε διαδοχικές νίκες επί της Μίλαν.

Οι πέντε σερί νίκες της Ίντερ επί της Μίλαν:

  • 18 Ιανουαρίου 2023: Μίλαν - Ίντερ 0-3 (Supercoppa Italiana)
  • 5 Φεβρουαρίου 2023: Ίντερ - Μίλαν 1-0 (Serie A)
  • 10 Μαΐου 2023: Μίλαν - Ίντερ 0-2 (Champions League)
  • 16 Μαΐου 2023: Ίντερ - Μίλαν 1-0 (Champions League)
  • 16 Σεπτεμβρίου 2023: Ίντερ - Μίλαν 5-1 (Serie A)
TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ