ΙΝΤΕΡ

Ίντερ: Κοντά σε συμφωνία - ανάσα για τα ταλαιπωρημένα ταμεία της

Inter Milan's Romelu Lukaku, left, celebrates his goal with his teammate Andrea Pinamonti during a Serie A soccer match between Inter Milan and Roma at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, May 12, 2021. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku, left, celebrates his goal with his teammate Andrea Pinamonti during a Serie A soccer match between Inter Milan and Roma at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, May 12, 2021. (AP Photo/Luca Bruno) @ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Αμερικανικός επιχειρηματικός όμιλος διαπραγματεύεται με την διοίκηση της Ίντερ για να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, κίνηση που ενδέχεται να αποδειχτεί σωτήρια για την ταλαιπωρημένη οικονομικά Ίντερ.

Ο κόσμος της Ίντερ έχει ξεχυθεί τον τελευταίο μήνα αρκετές φορές σε κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου αλλά και έξω από το "Μεάτσα" για να γιορτάσει την επιστροφή της αγαπημένης του ομάδας στην κορυφή της Serie A μετά από 11 χρόνια απουσίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο πως ο κόσμος έχει γίνει "ένα" με τον Κόντε και τους ποδοσφαιριστές του και γιορτάζουν με την ψυχή τους το μεγάλο επίτευγμα, της αποκαθήλωσης της Γιουβέντους έπειτα από εννέα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, η ομάδα ασφυκτιά σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα, τα χρήματα που περίμεναν και υπολόγιζαν να εισπράξουν οι ομάδες "έκαναν φτερά" ελέω κορονοϊού και κάπως έτσι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και η ομάδα του Μιλάνου, με τους διοικούντες τον σύλλογο να μοιάζουν ανήμποροι να διαχειριστούν τα χρέη που βασανίζουν το σύλλογο και είναι πάνω από 600.000.000 ευρώ.

Για αυτό άλλωστε επιχείρησε να ενταχθεί στην European Super League, προσδοκώντας σε εύκολα και γρήγορα κέρδη, με την κίνηση ωστόσο αυτή να αποτυγχάνει και τον Κόντε και αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες να μοιάζουν να βρίσκονται στον αέρα.

Ειδικά δε από τη στιγμή που οι νερατζούρι όπως και άλλες ομάδες της Serie A ζήτησαν από την ιταλική ομοσπονδία να τους δώσει παράταση όσον αφορά στην εξόφληση μισθών του 2020 που έχουν καθυστερήσει να καταβάλλουν στους παίκτες τους.

ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ DEAL ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τι μπορεί να σώσει το καράβι της Ίντερ που παλεύει μέσα σε φουρτούνα στην παρούσα φάση; Ίσως ένας νέος συμπαίκτης, που σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "Bloomberg" υπάρχει στον ορίζοντα και έχει διάθεση να βοηθήσει την ομάδα να ορθοποδήσει με το αζημίωτο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το αμερικανικό fund, Oaktree Capital Group, εμφανίζεται διατεθειμένο να αγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου προσφέροντας το ποσό των 336 εκατομμυρίων ευρώ για το 30% του κουμάντου της ομάδας.

Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες είναι σε συζητήσεις με την LionRock Capital Ltd. που ελέγχει το 30% των μετοχών του συλλόγου αυτή τη στιγμή και σε περίπτωση που καρποφορήσει το deal, τότε θα υπάρχει εισροή ζεστού χρήματος στην ομάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτή γραμμή και δεν αποκλείεται, αν επέλθει συμφωνία, να γίνει προσπάθεια από το ισχυρό αυτό fund να πάρουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της ομάδας που βρίσκεται τώρα στα χέρια του Suning Holdings Group Co εδώ και πέντε περίπου χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ